Korona je pokazala kako izgleda biološki rat!

Генерал-мајор Михаил Чернишов (Фото Министарство одбране)

Ruski general-major Mihail Černišov, načelnik vojske ABHO Zapadnog vojnog okruga, rukovodi kombinovanim ekspertskim timom koji je angažovan u Srbiji na suzbijanju epidemije koronavirusa. Zapravo, reč je o kombinovanoj jedinici sastavljenoj od stručnjaka ABHO i vojnih lekara, a koja ima ukupno 87 pripadnika. U Srbiju su stigli 3. i 4. aprila vojnim transportnim avionima Il-76 kojima su prevezena i vozila. General Černišov dao je opširni intervju magazinu „Odbrana“, zvaničnom glasilu Ministarstva odbrane Srbije, a čitaocima sajta „Politike“ prenosimo deo u kome je govorio o tome da li se iz pandemije virusa kovid 19 mogu izvući neki zaključci o tome kako bi mogao izgledati biološki rat.

„Povodom biološkog rata, mislim da je pitanje dosta složeno, jer svi mi u ovom trenutku praktično oko nas vidimo mogućnosti i posledice jednog takvog eventualnog rata. U današnje vreme tehnologija, u tom smislu i ona biološkog karaktera, poseduje ozbiljne mogućnosti“, izjavio je Černišov za „Odbranu“.

Ako je, rekao je ruski general, pre manje od sto godina japanskim epidemiolozima za stvaranje određene mase bakterija trebalo dosta vremena i resursa, danas je za tako nešto potrebno mnogo kraće vreme, a mogućnosti za to su daleko veće.

„Takođe, pre sto godina korišćeni su bioagenski koji su već bili poznati i koje su mnogi preboleli i dobili imunitet, dok današnje tehnologije omogućavaju stvaranje mikroorganizama koji ne postoje u prirodi. Ali i sama priroda usavršava svoje oružje, bakterije i virusi se stalno razvijaju. To je jednostavno život prirode“, kaže Černišov.
On smatra da savremeni čovek, nažalost, pokušava da utiče na prirodu „kako bi u nekom sledećem koraku sam sebe brže uništio“.

Izvor: Politika

Bojan Milić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vučić razgovarao s Putinom o KiM, dešavanjima u CG, koronavirusu, poseti

Čet maj 14 , 2020
Vučić razgovarao s Putinom o KiM, dešavanjima u CG, koronavirusu, poseti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izrazio saosećanje zbog žrtava kovida 19 […]