Zaev: Pobedićemo VMRO DPMNE sa 60.000 do 120.000 glasova razlike

Premijer Severne Makedonije poručio je poslanicima makedonske opozicije da će njegov SDSM ubedljivo, sa velikom razlikom u broju glasova, pobediti njihov VMRO DPMNE na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Screenshot

“Naše anketa pokazuju da pobeđujemo, ne znam šta pokazuju vaše. Pobedićemo vas sa 60.000 do 120.000 glasova razlike na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Zaev u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika VMRO DPMNE da li će se povući iz politike i sa liderske pozicije u SDSM ako izgubi izbore koji su najavljeni za 12. april naredne godine.

Kako je preneo portal “Sakam da kažam”, on je istakao da će se to desiti ne zato što je dobar prognozer, već zbog hrabrih politika njegove vlade, slobode i demokratije koje je omogućila, nasuprot loših politika opozicione VMRO DPMNE.

“Ako gledate sve te ankete i analize, čak i vaših instituta, ogromna grupa neopredeljenih glasača se ježi od pomisli da će (Hristijan) Mickoski i VMRO DPMNE doći na vlast – zbog arogancije, drskosti, bezobrazluka, pretnji. Kome to treba? Ljudi žele pitomost, krotkost, transparentnost, odgovrnost, prihvatanje krivice”, rekao je Zaev u odgovoru na poslaničko pitanje poslanika VMRO DPMNE.

Na poslednjim vanrednim parlamentarnim izboriima, krajem 2016. godine, održanim zbog duboke političke krize, SSDM je dobio 436.981 glasova i 49 poslanika, a VMRO DPMNE 454.577 glasova ili 51 mandat, ali je Zaev formirao vladu, jer nijedna albanska opoziciona partija nije želela u koaliciju sa tadašnjim liderom VMRO DPMNE Nikolom Gruevskim.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vlada Srbije odredila dodatnih 150 miliona dinara za lečenje retkih bolesti

Pet nov 29 , 2019
Vlada Srbije odredila je na današnjoj sednici dodatnih 150 miliona dinara za lečenje retkih bolesti tako da će ukupni budžet za te svrhe u ovoj godini iznositi 2,15 milijardi dinara. […]
%d bloggers like this: