Borisov upozorio Makedonce: Anti-bugarska retorika mora biti zabranjena

Bugarski premijer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena, a svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći, prenela je skopska televizija Kanal 5.

To je, kako se navodi, prvi put nakon francuskog odbijanja da Severna Makedonija dobije datum za otvaranje pristpnih pregovora za članstvo u EU, da zvanicna Sofija podseća na zahteve Bugarske, šta je njihiov uslov za članstvo Makedonije u EU.

Borisov je to rekao na marginama kongresa Evropske narodne partije u Zagrebu.

„Anti-bugarska retorika ne samo da mora biti zabranjena, već bi trebalo shvatiti i da ona nije u redu. Nisam im slučajno rekao da kada neki od vas kažu da je Bugarska fašistički okupator, to u Bugarskoj znači da ni zbog toga ne bi trebalo da vam pomognemo na bilo koji način“, rekao je Borisov.

Navodi se da se Borisov u Zagrebu sastao sa liderom opozicionog VMRO-DPMNE Hristijanom Mickovskim, kojeg je podsetio na bugarske uslove za jasnu podršku evroatlantskim integracijama Makedonije, kao i na sporazum o prijateljstvu i dobrosusedskim odnosima sa Bugarskom.

„Da li podržavate dobrosusedski sporazum između Bugarske i Makedonije? Veoma je važno znati, da bude jasno, to je demokratija“, rekao je Borisov.

Izvor: Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

DSS dobio 500.000 evra od Vučića

pet nov 22 , 2019
DSS dobio 500.000 evra od Vučića Demokratska stranka Srbije je dobila 500 hiljada evra od Aleksandra Vučića za promociju novog pokreta METLA 2020. Miloš Jovanović predsednik DSS-a nastavlja sa kampanjom […]
DSS dobio 500.000 evra od Vučića