Vučić o hapšenjima u CG: Ne možemo da se mešamo u poslove druge države

Vučić o hapšenjima u CG: Ne možemo da se mešamo u poslove druge države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija rekao da ne može da se meša u poslove druge države, da je potrebno birati reči, ali da je ipak reč o pitanju koje se tiče Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda.

Vučić o hapšenjima u CG: Ne možemo da se mešamo u poslove druge države
Screenshot

Komentarišući hapšenje u Crnoj Gori episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedam sveštenika, kojima je određeno zadržavanje do 72 sata, Vučić je rekao novinarima da ne razume razloge zbog čega je do toga došlo.

“Za nas je ovo izuzetno teška situacija, s jedne strane ne smete da se mešate u unutrašnje stvari druge države i zato vodite računa o svakoj reči, a s druge strane u pitanju je SPC i jedan deo našeg naroda”, rekao je Vučić.

Dodao je da je i ranije zamolio i izrazio uverenje da će vlasti Crne Gore to razumeti.

“Mi nemamo izbora, u granicama u kojima to možemo, da budemo uz svoj narod i svoju crkvu”, kazao je Vučić prilikom obilaska novootvorenog površinskog kopa Radljevo-Severak u sastavu Rudarskog basena Kolubara.

U Nikšiću i Pljevljima policija je u sredu uveče ispalila suzavac na građane koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Beta, Srna

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Korona je pokazala kako izgleda biološki rat!

čet maj 14 , 2020
Генерал-мајор Михаил Чернишов (Фото Министарство одбране) Ruski general-major Mihail Černišov, načelnik vojske ABHO Zapadnog vojnog okruga, rukovodi kombinovanim ekspertskim timom koji je angažovan u Srbiji na suzbijanju epidemije koronavirusa. Zapravo, […]