Živković: Nova vlast mora prvo uhapsiti Vučića da ne pobegne u Paragvaj ili Kolumbiju

Živković: Nova vlast mora prvo uhapsiti Vučića da ne pobegne u Paragvaj ili Kolumbiju

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da ne postoji ni jedan razlog za današnju vanrednu sednicu Skupštine na kojoj se ukidaju vize za diplomate, „osim ako neko ne planira da beži iz zemlje“.

Ilustracija, Foto: Nova stranka, Printscreen

Živković je rekao da će prva odluka nove vlasti biti hapšenje Aleksandra Vučića i svih koji su učestvovali u njegovoj vlasti i to „zbog veleizdaje, organizovanog kriminala i korupcije, kao i organizovanja ubistava neistomišljenika“.

„Da li će biti osudjeni, biće stvar suda, ali nova vlast mora da ih pohapsi da ne pobegnu u Paragvaj ili Kolumbiju“, rekao je Živković.

O predstojećim izborima Živković je rekao da bi za demokratski proces bilo „sasvim dovoljno“ da vlast pozove OEBS da kontroliše izbore, jer OEBS nije aktivan samo na dan izbora, već i nekoliko meseci ranije.

Nova stranka će, ponovio je, odluku o izlasku na izbore doneti kada oni budu raspisani.

Živković: Nova vlast mora prvo uhapsiti Vučića da ne pobegne u Paragvaj ili Kolumbiju

Živković je istakao da ima mnogo važnijih tema o kojima treba razgovarati i naveo kao primer zašto će 9,8 kilometara puta od Beograda do Surčina koštati čak osam miliona evra po kilometru.

„Kad sam 2003. godine ja puštao u rad put od Batajnice do Beške, cena kilometra bila je million i trista hiljada evra. Kako je sada uz sav privredni razvoj cena pet puta viša?“ pitao je Živković.

Živković se osvrnuo na listu „Fajnenšel tajmsa“ po kojoj je Srbija privukla 5,8 milijardi evra investicija i rekao da je taj list verovatno dobio pogrešne podatke u kojima su i kineski krediti označeni kao investicije.

On je rekao da nije tačno da MMF diktira cenu struje u Srbiji i da do poskupljenja ne mora doći ako se reorganizuje EPS u kojem radi 20 odsto radnika više nego što je potrebno.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Džonson traži vanredne izbore, Donji dom usvojio zakon koji sprečava Bregzit bez sporazuma

sri sep 4 , 2019
Džonson traži vanredne izbore, Donji dom usvojio zakon koji sprečava Bregzit bez sporazuma Britanski premijer Boris Džonson zatražio je danas da 15. oktobra budu održani prevremeni izbori, nakon što je […]
Novi premijer Velike Britanije Džonson: "Završićemo Bregzit za tri meseca"