Medijima dostavljen snimak o navodnoj korupciji Vrhovnog državnog tužioca CG

Medijima dostavljen snimak o navodnoj korupciji Vrhovnog državnog tužioca CG

Pokret “Do slobode” dostavio je medijima snimak razgovora biznismena Duška Kneževića i osobe za koju tvrdi da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva CG.

Screenshot

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, navodno kaže da je novac koji mu je dao odbegli biznismen Knežević predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

U saopštenju Kneževićevog pokreta “Do slobode” se navodi da se Stanković, u zamenu za novac, “obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke”.

Iza pokreta “Do slobode” stoji Knežević, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica.

Medijima su pored audio snimka dostavili i saopštenje za javnost u kome navode da je ovo samo jedan u nizu snimaka koji se odnose na korupciju u crnogorskom pravosuđu.

Na dostavljenom snimku čuje se i kako osoba za koju u saopštenju tvrde da je Vujošević kaže da se Stanković ništa ne pita, moli Kneževića da ne objavljuje snimak, jer tvrdi da će Stanković jednostavno reći da mu on nije davao novac.

Medijima dostavljen snimak o navodnoj korupciji Vrhovnog državnog tužioca CG

Knežević na snimku traži od Vujoševića da utiče na Stankovića da bi se pustio njegov kum Dejan Sekulić i preti da će, ako se to ne desi, objaviti snimak.

Sekulić je uhapšen u avgustu, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči trojicu bivših direktora Atlas banke da su mu, suprotno bankarskim procedurama, odobrili kredit od 365.000 evra, koji je narastao na dug od gotovo 600.000 evra.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.Predsednik Atlas grupe – Knežević, izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

Vrhovni tužilac negirao

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković negirao je u nedelju uveče “sve tvrdnje” koje je izrekao sekretar crnogorskog državnog tužilaštva Nenad Vujoševic o navodnom podmićivanju prvog čoveka Tužilaštva te zemlje.

Stanković je u reagovanju pozvao nadležne državne organe da “preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina” u ovom slučaju.

“Na ovakvoj režiji pozavideli bi svi svetski režiseri”, Stankovićev je komentar na snimak koji je objavio odbegli predsednik “Atlas grupe” Duško Knežević.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

NEOBJAVLJENI INTERVJU Episkopa Artemija: Beogradska Patrijaršija nije Srpska pravoslavna crkva

pon sep 16 , 2019
NEOBJAVLJENI INTERVJU Episkopa Artemija: Beogradska Patrijaršija nije Srpska pravoslavna crkva Eparhija raško – prizrenska u egzilu objavila je intervju Njegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog u egzilu G.G. Artemija dat u julu […]
Intervju vodio Dragan Jovanović