Kolinda u SAD: Susret sa Tačijem ali ne i s Vučićem

Kolinda u SAD: Susret sa Tačijem ali ne i s Vučićem

Na Pantovčaku smatraju da, s obzirom na poslednju retoriku, „nije oportuno“ nalaziti se s predsednikom Aleksandrom Vučićem

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boraviće u službenoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 20. do 26. septembra, a nakon toga privatno će posetiti ćerku koja studira na Harvardu. Za taj deo putovanja predsednica će sama platiti sve troškove i neće imati dnevnicu, prenosi hrvatska televizija N1.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Samit Ujedinjenih nacija počinje centralnim samitom o klimatskim promenama, kojem će predsedavati generalni sekretar Antonio Gutereš i na kojem će Kitarovićeva učestvovati uz ostale predsednike i premijere država-članica.

Kolinda u SAD: Susret sa Tačijem ali ne i s Vučićem

Na bilateralnim sastancima Kitarovićeva će razgovarati s predsednicima Turske, Gruzije i samoproglašenog Kosova, te s jordanskim kraljem, a planirani su sastanci i s predsednicima Čilea, Argentine, Kolumbije i Letonije, kao i sa Guterešom.

Kolinda na Danu državnosti: Branitelji nas spasli „velikosprske agresije“
Screenshot

Kada je reč o regionu, predsednica Hrvatske se neće sastajati s liderima iz Srbije i BiH, saznaje se iz kabineta hrvatske predsednice.

Na Pantovčaku smatraju da, s obzirom na poslednju retoriku, „nije oportuno“ nalaziti se s predsednikom Aleksandrom Vučićem, te podsećaju na njen uslov u vezi sa saradnjom po pitanju nestalih osoba.

 Vestionline

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Anglosaksonci pripremaju rat na Balkanu?

Sre sep 18 , 2019
Anglosaksonci pripremaju rat na Balkanu? Snage nepravedne globalizacije, SAD i Engleska, hoće da ruski uticaj na našim prostorima odstrane, tako što bi da unište Srbe, ukinu Republiku Srpsku stvarajući Republiku […]
Anglosaksonci pripremaju rat na Balkanu?
%d bloggers like this: