Komšić: Vučić i Kolinda očigledno imaju problem da sednu sa mnom

Komšić: Vučić i Kolinda očigledno imaju problem da sednu sa mnom

Predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, još nisu išli u zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini, 10 meseci nakon što je konstituisan novi saziv Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Kako je naveo predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, još na inauguraciji u novembru 2018. godine pokušali su da pozovu šefove država iz regiona da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

„S naše strane postoji ta spremnost. Na nivou Predsedništva kao institucije je izražena spremnost da se sretnemo. Ja kao član Predsedništva ne bežim od toga. Ne bežim od susreta sa zvaničnicima Hrvatske niti Srbije. Ja nemam problema te vrste. Oni očigledno imaju problema da sa mnom sednu. Što se mene tiče, dobrodošli kad god došli“, kazao je Komšić.

Komšić je trebalo da putuje u Beograd 29. avugsta, gde je trebalo da se sretne sa predsednicima Turske i Srbije, Redžepom Tajipom Erdoganom i Aleksandrom Vučićem i prisustvuje početku gradnje autoputa Beograd-Sarajevo. Međutim, susret je odložen.

„Erdogan je pomerio posetu Srbiji za oktobar“, naveo je.

Komšić: Vučić i Kolinda očigledno imaju problem da sednu sa mnom

„Mi se ne moramo voleti, ali se moramo poštovati i moramo raditi. Ne moramo biti simpatični jedni drugima, niti ja gospođi predsednici niti ona meni, niti ja Vučiću niti on meni. Ali nam je obaveza da radimo i iz tog razloga moramo da se srećemo“.

Ne vidi razlog da ga bude strah da ode u Hrvatsku gde je letovao ove godine.

„Godinama letujem na jednom te istom mestu“, poručio je Komšić.

Izvor: Danas

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Komunizam se suočio sa tužnom činjenicom: Ne pravi se pita od govana

sri sep 4 , 2019
Komunizam se suočio sa tužnom činjenicom: Ne pravi se pita od govana ANTIFAŠIZAM ZA (PO)ČETNIKE: Zašto su fašisti isključili lijevu stranu mozga? Objavljeno na BiH portalu Žurnal 10.05.2017 Fašisti, u svom odbijanju […]
Komunizam se suočio sa tužnom činjenicom: Ne pravi se pita od govana

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds