Haradinaj: Opasnost od novog rata

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje i da se boji novog rata, a da „pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava“, prenosi RTS pisanje prištinske štampe.

Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati ‘sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama’. Šta onda da radimo?“, upitao je Haradinaj.

Dodaje da oni ne traže ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. „Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje?“, dodao je kosovski premijer.

I potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je „militarizacija Srbije pretnja regionu“. „Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko preti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region“, napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Bakić: Vučić dobrovoljno otići neće, može izgubiti na izborima, ali neće to priznati

čet jul 18 , 2019
Bakić: Vučić dobrovoljno otići neće, može izgubiti na izborima, ali neće to priznati Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i […]
Bakić: Vučić dobrovoljno otići neće, može izgubiti na izborima, ali neće to priznati