DPS: Nova vlada neće dugo trajati

DPS: Nova vlada neće dugo trajati

Za najuticajniju opozicionu DPS kandidati za novu vladu predstavljaju očekivani epilog i svojevrstan eksperiment koji, kako smatraju, neće dugo trajati.

DPS: Nova vlada neće dugo trajati
Screenshot

U saopštenju DPS, koje je potpisao portparol Miloš Nikolić, navodi se da je spisak očekivani epilog izbornog procesa tokom kojeg je „liste sastavljala Srpska pravoslavna crkva“, predlagala nosioce, formirala ideologiju i bila najuticajniji subjekat u opozicionim redovima.

„Pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, ironijom sudbine, vratio se kao bumerang upravo onim političkim subjektima, koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status“, navodi se u saopštenju.

Prema DPS-u „apostolska“ vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjina, ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija – srpsko-pravoslavna, u kojoj je, kažu, krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati.

„I to ne samo zato što se postavlja pitanje legitimiteta ovih ljudi, njihovog iskustva i kompetencija, već zato što je Crna Gora građanska, a ne teokratska, multinacionalna, a ne samo srpska, multikonfesionalna, a ne isključivo pravoslavna država“, navodi se.

To su, navode, vrednosti koje su ugrađene u temelje Crne Gore, i svako ko to ne vidi, „već političko pravoslavlje, klerikalizam i velikosrpstvo na silu nameće kao ideologiju, ili ne poznaje Crnu Goru ili je politički slepac i amater“.

Vesti online, B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Đilas: Vučić ugrozio državne interese mešajući se u izbore u SAD

Sub nov 7 , 2020
Đilas: Vučić ugrozio državne interese mešajući se u izbore u SAD Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, mešajući se u predsedničke izbore u Americi, ugrozio državne interese i međunarodnu poziciju Srbije, […]