Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, objavila je RTCG.

Đukanović: Primeniti Badinterovu formulu za problem Beograda i Prištine
Screenshot

Posle incidenata u Skupštini Crne Gore, glasovima vladajuće koalicije i SDP usvojen je taj akt.

Poslanici Demokratskog fronta pozvali su ranije danas Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi veroispovesti, već da ga vrati Skupštini na doradu.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicima primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

U skupštinskoj sali, pošto je usvojen predlog zakona u načelu, došlo je do teških incidenata posle kojih su svi poslanici Demokratskog fronta uhapšeni.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić čini čuda i zna vekovima skrivanu tajnu "da li postoji Deda Mraz" (VIDEO)

sub dec 28 , 2019
Vučić čini čuda i zna vekovima skrivanu tajnu “da li postoji Deda Mraz” (VIDEO) Srpska napredna stranka objavila je novogodišnji spot u kojem se pojavljuje i njen predsednik Aleksandar Vučić […]