Milo Đukanović poslao vojsku da štiti granicu od migranata

Milo Đukanović poslao vojsku da štiti granicu od migranata

Cetinje — Savet za odbranu i bezbednost, kojim je predsedavao Milo Ðukanović, doneo je na sednici odluku o angažovanju pripadnika Vojske CG u zaštiti državne granice.

Đukanović: Primeniti Badinterovu formulu za problem Beograda i Prištine
Screenshot

Savet je doneo odluku o angažovanju Vojske Crne Gore u zaštiti granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podrška policijskim snagama.

Na sednici na kojoj su učestvovali i članovi Saveta, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik Vlade Duško Marković, doneta je i Odluka o učešću pripadnika vojske Gore na međunarodnim vežbama u narednoj godini.

Vojska Crne Gore u 2020. godini uputiće svoje pripadnike na sedam međunarodnih vežbi. Odluka je doneta na osnovu preuzetih obaveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne saradnje i potreba Vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vežbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tokom 2020. godine, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore dostavljenom Tanjugu.

Ilustracija, Аутор: CRNAGORAMNEСопствено дело, CC BY-SA 4.0, Веза

Članovi Saveta upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim pretnjama u 2019. godini i Informacijom u vezi sajber aktivnosti koje je Crna Gora sprovodila u toku 2018. i 2019. godine. Savet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na pretnje i aktivnosti iz sajber i hibridnog domena.

Savet je razmotrio i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Na sednici Saveta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Samo izdajnici odlaze iz Srbije! Mladi zahvaljujući Vučiću nikad bolje nisu živeli - gospodin predsednik opštine Plandište Repac, SNS master sa Megatrenda

pet dec 20 , 2019
Samo izdajnici odlaze iz Srbije, mladi zahvaljujući Vučiću nikad bolje nisu živeli, kaže gospodin predsednik opštine Plandište Repac, još jedan SNS master sa Megatrenda Iz Srbije godišnje čak 40.000 do […]
Samo izdajnici odlaze iz Srbije, mladi zahvaljujući Vučiću nikad bolje nisu živeli, kaže gospodin predsednik opštine Plandište Repac, još jedan SNS master sa Megatrenda