Poslanicima DF Zogoviću, Mandiću i Kneževiću određen pritvor, štrajkuju glađu

Poslanicima DF Zogoviću, Mandiću i Kneževiću određen pritvor, štrajkuju glađu

Poslanicima Demokratskog fronta (DF) Milunu Zogoviću, Andriji Mandić i MIlanu Kneževiću određen je pritvor do 72 sata posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu Crne Gore. Kako su objavile podgoričke Vijesti, oni su započeli štrajk glađu.

Poslanicima DF Zogoviću, Mandiću i Kneževiću određen pritvor, štrajkuju glađu
Screenshot

Poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da su Mandić i Zogović odlučili da od danas štrajkuju glađu. On je dodao da je u toku državni udar, a da određivanje pritvora njegovim kolegama znači osvetu prema najvećem opozicionom bloku, prenose Vijesti.

Ispred Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici okupljen je veliki broj pristalica DF, koje su uzvikivale “Mićo” i skandirale “MIlane, Milane”, kada je Knežević izvođen iz policijske marice. Dok ga je policija uvodila u zgradu Tužilaštva, on je okupljenim pristalicama poručio “nema predaje”.

Poslanicima DF Zogoviću, Mandiću i Kneževiću određen pritvor, štrajkuju glađu

Kako prenosi agencija Fonet, Osnovno državno tužilaštvo Crne Gore ranije je saopštilo da će poslanici Demokoratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović biti saslušani u svojstvu osumnjičenih, posle čega će državni tužilac, kako se navodi, odlučiti o daljem postupanju.

 

Prema oceni Tužilaštva, Zogović je osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti. Svoj trojici stavlja se nateret da su napali predsednika parlamenta Ivana Brajovića i sprečćavali ga da radi.

Poslanici DF su uhapšeni u četvrtak uveče zbog incidenta na sednici Skupštine Crne Gore na kojoj je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti.

Incident se dogodio tokom rasprave o Zakonu o slobodi veroispovesti kada su privedeni svi poslanici Demokratskog fronta.

N1/ AUTOR: Vojislav Stevanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Srbija kreće u poteru: Građani se organizuju i kreću u potragu za Monikom

sub dec 28 , 2019
Srbija kreće u poteru: Građani se organizuju i kreću u potragu za Monikom Posle više od 8 dana bezuspešne policijske potere za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijem kao “Malčanski berberin”, za […]