Bugarska: Srbija blefira NATO sa ruskim S-400

Bugarska: Srbija blefira NATO sa ruskim S-400

„Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov trebalo je da obavesti NATO o planovima da će dati dozvolu Rusiji da transportuje S-400 u Srbiju preko Bugarske“, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je rekao da žali, jer pravila Alijanse ne predviđaju takve obaveze. Prema njegovom mišljenju, aktuelni ministar nije raspolagao svim detaljima o prevozu ruskog sistema – koliko dugo će se sistemi nalaziti u Srbiji i za šta će se biti upotrebljeni.

– Da sam ja bio na mestu ministra Karakačanova, definitivno bih tražio više informacija o letu. I bar bih obavestio naše partnere o tome – rekao je Nenčev za kanal „TV plus“.

Nenčev je takođe podsetio da on nije dao dozvolu ruskim avionima da prelete njegovu zemlju na putu za Siriju, kada je bio na čelu Ministarstva odbrane Bugarske.

– Bilo je pretnji, ali avioni ipak nisu preleteli – dodao je on, prenosi „Sputnjik“.

Bugarska: Srbija blefira NATO sa ruskim S-400

Bivši ministar odbrane smatra da, ako S-400 ostanu u Srbiji, to će prouzrokovati ozbiljnu neravnotežu u regionu. Takođe je istakao da nema informacija o tome da će Srbija dobiti sisteme S-400, tako da ga to pitanje zasad ne uznemirava.

Nenčev je ocenio da Srbija blefira NATO sa S-400.

– Aleksandar Vučić je to činio više puta, dobio je nekoliko aviona besplatno – MiG-29 i dodatno oružje, tako da će on do poslednjeg dana koketirati sa Putinom, jer mu je potreban faktor koji bi u jednom ili drugom obliku održavao neku ravnotežu u regionu. Štaviše, mi spremno očekujemo ulazak Severne Makedonije i dela balkanskih zemalja u NATO i EU – zaključio je Nenčev.

Izvor: Vesti online

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Stefanović: Od dolaska Vučića na vlast, sve što Kokeza dodirne pretvori se u zlato

Čet nov 14 , 2019
Stefanović: Od dolaska Vučića na vlast sve što Kokeza dodirne pretvori se u zlato Sve što Slaviša Kokeza dodirne pretvori se u zlato, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i […]
Stefanović: Od dolaska Vučića na vlast sve što Kokeza dodirne pretvori se u zlato
%d bloggers like this: