Bajden čestitao Pendarovskom Dan državnosti – 8. septembar

Pre 30 godina 1.079.308 gradjana tada Socijalisticke Republike Makedonije izjasnilo se za nezavisnost.

Kako javlja dopisnik portala Novinar.rs iz Skoplja Kabinet predsednika Pendarovskog je objavio da je  američki predsdnik u pismu istakao da SAD i Severna Makedonija “obeležavajući ovu priliku, obeležavaju i 25-godišnjicu diplomatskih odnosa i prijateljstva dve nacije”.

Foto:Printscreen

“Sa ponosom smo prošle godine pozdravili Severnu Makedoniju kao 30. članicu NATO, priznavajući da je Vaša zemlja dala vitalan doprinos bezbednosti i stabinosti u regionu dugo pre nego što se priključila Alijansi. Zahvaljujemo što ste ove godine bili domaćin multinacionalne vežbe ‘Odlučan udar’ na poligonu ‘Krivolak’ i ponovo pokazali vodeće kapacitete i spremnost Severne Makedonije”, napisao je Bajden.

Prema njegovim rečima, SAD sa nestrpljenjem očekuju da saradjuju sa Severnom Makedonijom u sprovođenju reformi koje će joj obezbediti evropsku budućnost, uključujući i pristupanje Evropskoj uniji.

“Želim Vam bezbedan i srećan Dan nezavisnosti i zahvaljujem za Vaše dugogodišnje prijateljstvo”, napisao je Bajden Pendarovskom u čestitci za Dan nezavisnosti.

Severna Makedonija danas obeležava 30 godina nezavisnosti, na dan kada je 8. septembra 1991. održan referendum na kome se 95 odsto izašlih građana izjasnilo za samostalnu državu.

Novinar.rs/B.J.A.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Hronika najavljene likvidacije

Sre sep 8 , 2021
„Kakav je čovek Oliver Ivanović, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice? Svega nekoliko sati nakon što je izašao iz sedišta njegove stranke, rođeni brat Igora Rajčića, kandidata sa Ivanovićeve izborne liste, […]
%d bloggers like this: