Ambasador Srbije u Sofiji pozvan kod Zaharijeve zbog Dačićeve izjave

1

Ambasador Srbije u Sofiji, po nalogu ministarke spoljnih poslova Bugarske Ekaterine Zaharijeve, biće pozvan na sastanak u bugarsko ministarstvo zbog izjave ministra Ivice Dačića o premijeru Bojku Borisovu, objavljeno je u Sofiji.

Kako je prenela agencija BTA na svoj internet stranici, ambasador je pozvan zbog Dačićevog komentara o izjavi Borisova na konferenciji za novinare šefova vlada Nemačke, Poljske, Bugarske i Severne Makedonije u Poznanju.

Borisov je tada rekao da novi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel ne bi trebalo da se rukovodi stavom Španije koja ne priznaje Kosovo, nego da mora da poštuje stav cele EU o nezavisnosti Kosova.

Dačić je danas, osvrćući se tu izjavu, podsetio da stav EU nije da je Kosovo nezavisno.

Uprkos tome što Borisov tvrdi da jeste, on mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU, napomenuo je Dačić. “Bojko, da ti kažem jednu stvar, stav EU nije da je Kosovo nezavisna država. Ti, Bojko, ima da poštuješ stav EU, a ne da držiš lekcije Borelju”, poručio je Dačić i upitao “šta znači taj bezobrazluk i na šta to liči”.

“Dosta mi je više toga, da ne pričam da je pre nekoliko meseci dobio naše odlikovanje”, naveo Dačić.

Fonet

Novinar

One thought on “Ambasador Srbije u Sofiji pozvan kod Zaharijeve zbog Dačićeve izjave

  1. Рекао Дачић дупЕУвлакама шта треба да им се каже и пре ће он опет ићи на Молитвени доручак у Сједињене Америчке Државе , него уједињене ЕУ дупEUвлаке!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Počeo trodnevni proces izbora novog lidera Konzervativne stranke

ned jul 7 , 2019
Počeo trodnevni proces izbora novog lidera Konzervativne stranke Dostavljanjem glasačkih listića članovima vladajuće britanske Konzervativne stranke počeo je juče trodnevni proces izbora novog lidera te stranke, koji će postati i […]
Novi premijer Velike Britanije Džonson: "Završićemo Bregzit za tri meseca"

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds