Živković: Više neću biti predsednik Nove stranke

Živković: Više neću biti predsednik Nove stranke

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je za N1 da je rezultat njegove izborne liste “Nek maske padnu” poražavajuć, te da više neće biti predsednik stranke, niti će se kandidovati za bilo koju drugu funkciju.

Živković: Više neću biti predsednik Nove stranke
Foto: Nova Stranka

Rezultate u nedelju održanih izbora Živković je za N1 opisao kao poražavajuće, ali je dodao i da je to moglo da se očekuje, i da je sa tim saznjam ušao u izbornu borbu. Dodao je i da je uveren da je to bolja varijanta nego da “sedimo sa strane i kao kibiceri gunđamo na to što svi znamo – da su izborni uslovi nikad gori”.

Živković je rekao i da kao predsednik stranke treba da snosi najveću odgovornost. “Redovna konferencija, najviši organ stranke, biće u oktobru, biće izborna, i ja se neću kandidovati. Inače ne bih mogao da se kandidujem čak i da smo pobedili, jer po Statutu niko ne može treći put da se kandiduje. Mislim da treba da se promeni deo rukvodostva, pre svega predsednik. Ja se neću kandidovati. Tu sam na raspolaganju svima koji misle da moje iskustvo može biti korisno”, kazao je Živković i precizirao da se više neće kandidovati ni za jednu funkciju.

Upitan o izjavi predsednika Aleksandra Vučića da će u Vladu zvati i predstavnike stranaka koje nisu prešle cenzus, Živković je rekao da niti on, niti bilo ko drugi iz Nove stranke nikada nije imao niti će imati bilo kakve veze sa Vučićem, “za razliku od svih drugih na političkoj sceni Srbije”.

Rekao je i da nije zadovoljan rezultatima na Vraćaru i Starom gradu, ali je konstatovao i kampanja koju je vodio deo opozicije koji se zalagao za bojkot nije bila daleko od prljave koju je vodila vlast.

Komentarišući rezultate drugih izbornih lista, rekao je da je Pokretu slobodnih građana davao veće šanse nego svojoj listi, kao i da je prijatno iznenađen što Srpska radikalna stranka nije prešla cenzus.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vojna parada u Moskvi; Putin dočekao Vučića (VIDEO)

Sre jun 24 , 2020
Vojna parada u Moskvi; Putin dočekao Vučića (VIDEO) U glavnom gradu Ruske Federacije na Cvetnom trgu održana je vojna parada povodom 75 godina od Dana pobede u Drugom svetskom ratu. […]