“Da ga podsetimo šta je potpisao” – “1 od 5 miliona” doneli Zoranu Živkoviću u parlament Sporazum sa narodom

Udruženje “Jedan od pet miliona” saopštilo je da je u Skupštinu Srbije odnelo primerak “Sporazuma sa narodom” lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću i da mu je poručilo da je stavio potpis na taj dokument i da treba da se drži date reči i poštuje sporazum.

"Da ga podsetimo šta je potpisao" - "1 od 5 miliona" doneli Zoranu Živkoviću u parlament Sporazum sa narodom
Ilustracija, Screenshot

Kako se navodi u saopštenju, ispred vrata parlamenta organizatorka protesta i studentkinja Tea Vukadin rekla je da su se na tačke sporazuma obavezale i stranke koje još nisu proglasile bojkot narednih izbora, odnosno Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Stranka moderne Srbije.

“Došli smo da ponovo pokucamo na vrata Skupštine i podsetimo Zorana Živkovića da poštuje svih šest zaključaka i 42 tačke preporuke na koje se obavezao ovim ugovorom”, rekla je Vukadin.

Primerak Sporazuma sa narodom zvanično je predat na pisarnicu Doma Narodne skupštine.

“Podsećamo sve one koji su se obavezali na Sporazum sa narodom uključujući Novu stranku, Pokret slobodnih građana i Stranku slobodne Srbije da su se svojim potpisom obavezali da poštuju sve tačke Sporazuma. Isto tako podsećamo na drugu tačku koja jasno kaže: ‘Obavezujemo se da, sve dok se ne ispune traženi uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na eventualnim izborima nećemo učestvovati'”, navodi se.

To udruženje je dodalo da je upoznato da se neki potpisinici sporazuma spremaju za izlazak na izbore. “Udruženje ‘1 od 5 miliona’ kao garant Sporazuma sa narodom poručuje još jednom – potpisali ste, držite svoju reč, nećemo dopustiti da poverenje građana bude iznevereno, branićemo svaki potpis na ovom papiru”, dodaje se.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Obradović pita Rebića: Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i da li je u toku uništavanje dokumentacije ili stavljanje pod oznaku službene tajne?

Pon dec 9 , 2019
Obradović pita Rebića: Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i da li je u toku uništavanje dokumentacije ili stavljanje pod oznaku službene tajne? Saopštenje sa konferencije za štampu predsednika […]
Obradović pita Rebića: Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i da li je u toku uništavanje dokumentacije ili stavljanje pod oznaku službene tajne?
%d bloggers like this: