Mali: Kreće isplata po 100 evra penzionerima, pa onda sukcesivno svima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas kreće isplata po 100 evra za penzionere tako da će po predviđenom rasporedu, skoro njih milion, moći sutra da ih “podignu” u bankama.

Hrvatska će davati penziju i onima koji nisu radili ni dana
Pixabay

“Onda ćemo sukcesivno da plaćamo i ostale, nakon pezionera i onih koji primaju socijalnu novčanu pomoć kreće isplata građanima koji su se prijavili”, rekao je Mali za TVPink.

On je podsetio da do 5. juna traje prijavljivanje punoletnih građana, navodeći da u budžetu ima novca za sve isplate.

“Naši nastariji sugrađani su imali težak period iza sebe kad je reč o koronavirusu, i ovo je naš način da kažemo hvala. Dakle, po sto evra na račun 950.000 penzionera ide već danas i onda ćemo sukcesivno da uplaćujemo svima”, rekao je Mali.

Govoreći o nezaposlenosti, Mali je pozivajući se na jučerašnji podatak, rekao da se Službi za zapošljavanje prijavilo 8.800 ljudi da primi novčanu pomoć za nezaposlene.

“To je jedini indikator koji može da kaže koliko se broj nezaposlenih i traže pomoć države povećao”, rekao je Mali, navodeći da su finansijske mere države “pogodile u centar”.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

IFIMES: Srbija – poprište konfrontacije obavještajnih službi?

Pet maj 15 , 2020
Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)[1] iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES analizira aktuelna dešavanja u Srbiji sa fokusom na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim […]
%d bloggers like this: