Vučić: Maštaju o prelaznim vladama i da kao Boki 13 nose torbe sa po milon evra

Vučić: Maštaju o prelaznim vladama i da kao Boki 13 nose torbe sa po milon evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi je da je izborna pravila donela Demokratska stranka sa „svojim satelitima“, ali da i pored toga bivši režim čini sve da internacionalizuje „takozvane probleme demokratije u Srbiji iz prostog razloga što ne mogu da se oslone na narodnu podršku i gradjane svoje zemlje koji u njih nemaju poverenje“.

Screenshot

On je, za izdanje Politike od subote, 31. avgusta, rekao da je stranka koju vodi uvek bila „spremna za dijalog, ali nikada za diktate, bilo njihove“, misleći na opoziciju okupljenu oko Saveza za Srbiju, „bilo medjunarodnih predstavnika“.

„Maštaju o formiranju prelaznih vlada, čitaj dolasku na vlast bez izbora, bez odluke skupštinske većine, nekako oktroisani od strane međunarodnih faktora. Srbija je suverena zemlja i takve gluposti mogu samo da sanjaju, a na vlast će doći tek kad dobiju većinsko poverenje naroda“, rekao je Vučić u delu novinarskog teksta o poslednjim političkim dešavanjima.

Na opasku da se stiče utisak da se ovdašnjih izbora pravi „svetska stvar“, Vučić je rekao da „svetsku stvar od toga prave oni koji nemaju glasove svojih građana“.

„Sanjaju makedonske scenarije i mole boga da, baš kao i Boki 13, nose torbe sa po milon evra i dele ih tužiocima, Čarlijevim anđelima, koje bi zajedno sa strancima postavil. To se u slobodnoj Srbiji, današnjoj Srbiji, neće dogoditi“, rekao je Vučić.

U delu teksta u kojem se govori o dolasku gostiju koji imaju ideje o ovdašnjim izborima, Vućić je rekao da je „Srbija otvorena zemlja, ali i nezavisna i suverena“.

„Razgovor je lekovit, ali sve odluke donose građani Srbije preko svojih predstavnika, a izbori su jedino mesto na kojem se o tom predstavnicima odlučuje. Za razliku od mnogih drugih, Srbija nije i neće biti ‘banana’ država“, rekao je Vučić.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Stranka slobode i pravde u nedelju u nedelju odlučuje o bojkotu izbora

sub avg 31 , 2019
Stranka slobode i pravde u nedelju u nedelju odlučuje o bojkotu izbora Stranka slobode i pravde (SSP) najavila je danas da će u nedelju odlučivati o izborima. Glavni odbor odlučivaće […]
Stranka slobode i pravde u nedelju u nedelju odlučuje o bojkotu izbora

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds