Vučić javio telefonom i pismom da ne ide u Zagreb

Vučić javio telefonom i pismom da ne ide u Zagreb

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je ne ide u Zagreb na kongres Evropske narodne partije (EPP).

Vučić javio telefonom i pismom da ne ide u Zagreb
Ilustracija

Vučić je predsedniku EPP Žozefu Dolu javio telefonom, ali i pismeno da ne dolazi u Zagreb “zbog sveopšte hajke koja se vodi protiv njega i Srbije”.

Kako navodi RTS, Vučić je Dolu u pismu objasnio da iako je pripremio “ozbiljnu analizu događanja u regionu” i onoga što bi svi zajedno morali da učine, ipak odlučio da ne dodje zbog “prave medijske harange” koja se vodi u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

“Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima”, naveo je Vučić.

Vučić javio telefonom i pismom da ne ide u Zagreb

On je naveo da se nije uplašio i da je mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade.

“Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji deo politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata… Ni na koji način ne želim da utičem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj”, naveo je Vučić.

Vučić je dodao da su u Srbiji svi dobrodošli i da ni protiv jednog učesnika i člana EPP neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.

EPP će od 19. do 21. novembra u Zagrebu održati kongres na kom će biti izabrano novo rukovodstvo. Domaćini su predsednik HDZ-a i Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsednik EPP-a Žozef Dol.

Više od 2.000 učesnika iz 40-ak zemalja raspravljaće i o aktualnim evropskim problemima.

Izvor: N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Predsednički izbori u Hrvatskoj 22. decembra

Čet nov 14 , 2019
Predsednički izbori u Hrvatskoj 22. decembra Građani Hrvatske biraće predsednika države na izborima 22. decembra, objavio je premijer Andrej Plenković na sednici vlade. Ukoliko novi predsednik ne bude izabran u […]
Prognoza UN: Pravo izumiranje Hrvatske tek sledi - prepoloviće se
%d bloggers like this: