Vučić: Imamo ime ubice Ivanovića, Radoičić nije cvećka ali nije umešan

Vučić: Imamo ime ubice Ivanovića, Radoičić nije cvećka ali nije umešan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić nije cvećka, ali da nije ni na koji način učestvovao u likvidaciji lidera građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

To je utvrđeno kroz različite metode provera i praćenja Radoićića, rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

Vučić: Stanje u Srbiji loše, ali šest puta bolje nego u vreme Mirka Cvetkovića

Vučić je optužio vlasti u Prištini da vode političku istragu o ubistvu Ivanovića sa ciljem da optuže Srbe i vlasti u Beogradu, dok Srbija, kako je rekao, sprovodi oziljnu i profesionalnu istragu.

“Mislimo da imamo ime ubice, izvršioca. Albanci ga nemaju, pojma nemaju (…) Mi se trudimo da dođemo do materijalnih dokaza i da izađemo u javnost. To što su mislili da će da neko u Beogradu to da zataškava, to neće uspeti”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kazao je da su neki odmah za ubstvo Ivanovića optuživali srpsko državno rukovodstvo.

“Ja sam rekao da ćemo gledati obe strane. Rekao sam da su krivi možda Srbi, a možda Albanci. Neki su na dan ubistva, 16. januara (2018. godine), odmah znali. Znali su, jer im je neko rekao da vode kampanju”, kazao je Vučić.

Podsetio je i da je Priština odbila zahteve za uključivanje u istragu srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i MUP-a Srbije, kao i da ni na jedan zahtev iz Beograda nisu odgovorili ili nisu odgovorili u potpunosti.

Ocenio je i da je “banalno objašnjenje” prištnskih vlati da nadzorne kamere na prosrorijama Ivanovićeve stranke nisu radile u trenutku ubistva i da su proradile neposredno posle toga, upitavši zašto onda uređaj nije vraćen da bi bio poslat na veštačenje.

Vučić je upitao i zašto Beograd ne može da dobije snimke sa aerodroma u Tirani, preko kojeg je, Fljorim Ejupi koji je, kako je naveo “podmetnuo bombu pod autobus ‘Niš-ekspresa'”, iz Nemačke, gde je pod prismotrom, stigao na Kosovo, i zamolio je međunarodnu zajednicu da pomogne.

Upitao je i zašto je izvesni Nedžmedin Zekaj boravio u Kosovskoj Mitrovici, koja je njegova uloga u svemu, i zašto Srbija ni o njegovom kretanju ne može da dobije podatke.

Izvor: N1

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Konj Koji Laže i njegova desna ruka Majka Koja Je Postala Otac A U Stvari Je Tetka, dođoše na čelo malog plemena davne 2012. ...

Sre jul 3 , 2019
Konj Koji Laže i njegova desna ruka Majka Koja Je Postala Otac A U Stvari Je Tetka, dođoše na čelo malog plemena davne 2012. … Ratovi beskućnika i gologuzije Bilo […]
Konj Koji Laže i njegova desna ruka Majka Koja Je Postala Otac A U Stvari Je Tetka, dođoše na čelo malog plemena davne 2012. ...