Stefanović: Vlasnik “Jovanjice” nije zvao Andreja Vučića prilikom hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Neboja Stefanović izjavio je da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju Jovanjica, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno i da je izrečeno mnogo besmislenih optužbi.

Screenshot/ N1

On je na konferenciji za novinare rekao da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije “nikad čuo, sreo, a ni rukovao ni slučajno”.

“Govorili su da je prvi poziv ili drugi ili šesti tog dana kad je uhapšen uputio Andreju Vučiću. Nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću, nijedan, ne samo tada, šest meseci unazad, ni jedan jedini poziv. Ni Andrej Vučić njemu niti on Andreju Vučiću”, rekao je Stefanović.

On je rekao da je Koluvija imao fasifikovanu službenu legitimaciju policije kao i da je koristio “divlju” svetlosnu signalizaciju.

Prema njegovim rečima, policija se neko vreme nije oglašavala o hapšenju jer su istražne radnje bile u toku.

Kako je Stefanović rekao, zaplenjeno je više hiljada stabljika marihuane na dobru Jovanjica i više stotine kilograma te droge.

Stefanović: Vlasnik “Jovanjice” nije zvao Andreja Vučića prilikom hapšenja

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je ranije da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra “Jovanjica” na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića i zatražio od tužilaštva da tu činjenicu uvrsti u postupak.

“Na ‘Jovanjici’ je proizvođeno i ulje kanabisa koje je sa deklaracijom ‘proizvedeno u Holandiji’ izvoženo u Makedoniju preko Koluvijine firme, a potom u Holandiju i druge države u kojoj je dozvoljena upotreba tog ulja”, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je jedan od čestih kontakata u imeniku Koluvije i ministar policije Nebojša Stefanović.

“Kampanja protiv Vučića počela odavno”

Ministar unutrašnjih poslova ocenio je i da su naslovna strana NIN-a i karikatura u listu Danas na kojima je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića uperen snajper, “ozbiljna opomena” i da to “u našem društvu ne bi smelo biti dozvoljeno”.

Navodeći da je “monstruozna kampanja” protiv Vučića počela “jako davno”, ministar je ocenio da je ono što Danas i NIN objavljuju “čist kontinuitet medijske, uredjivačke politike Milovana Brkića i Tabloida”.

“Upravo je Milovan Brkić prvi objavio sliku Aleksandra Vučića kao mete. Nema nikakve razlike izmedju Tabloida, Danasa i NIN-a. Crtajući metu na Vučiću, pokušavaju da pošalju užasnu poruku za naše društvo. Čak su i nemački vlasnici povukli naslovnu stranu NIN-a shvativši da je u zemlji u kojoj je ubijen premijer na takav način, pogrešno slati takvu poruku”, kazao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je ocenio da su takve pojave “deo politike protiv Aleksandra i (brata predsednika Srbije) Andreja Vučića” kako bi svakodnevno bili “stavljani u kriminalni milje i zasipani lažima”.

“Pišite šta god hoćete, imate slobodu ali nemojte objavljivati simbole koji nekog mogu da podstaknu da razmišlja o nekakvom krvavom scenariju”, naveo je Stefanović.

Komentarišući navode N1 i lista Danas da im je advokat preduzeća GIM zapretio sudskom tužbom ukoliko nastave da “objavljuju poslovne informacije” o toj firmi koje se mogu smatrati poslovnom tajnom, ministar je kazao da tužilac kvalifikuje da li je bilo odavanja poslovne tajne.

“Ne znam kako bi se to kvalifikovalo u SAD kad neko od zaposlenih u jednoj kompaniji iznosi podatke koji se tiču poslovnih karakteristika, recimo oružja koje se pravi. Što se mene tiče, neka sporove reše sami, ja ne mogu da budem ničiji advokat”, kazao je Stefanović.

Stefanović: Vlasnik "Jovanjice" nije zvao Andreja Vučića prilikom hapšenja
Screenshot/ N1

Na prelazu Preševo zaplenjeno 7,8 kg heroina

Ministar Stefanović izjavio je da je policija noćas na graničnom prelazu Preševo zaplenila 7,8 kilograma heroina i uhapsila albanskog državljanina zbog sumnje da je trgovao drogom, kao i da je od početka godine do 20. novembra, zaplenjeno više od 6,2 tone droge i razbijeno 11 kriminalnih grupa koje su se bavile distribucijom narkotika.

Stefanović je rekao da je od početka godine uhapšeno 778 osoba i podneto skoro 9.000 krivičnih prijava zbog krivičnih dela u vezi sa drogom.

“Time smo poslali jasnu poruku da trgovci narkoticima ne mogu da prodju u Srbiji ni na koji način”, rekao je Stefanović.

Ocenio je da izmene Krivičnog zakonika koje 1. decembra stupaju na snagu predvidjaju oštrije kazne za najteža dela poput ubistva dece, u borbi za bezbedniju Srbiju.

“Svi monstrumi koji ubiju dete dobiće odgovarajuću kaznu, odnosno doživotni zatvor. Time ćemo ih sprečiti da ponove tu vrstu monstruoznog dela”, kazao je ministar.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Predsednik Brazila optužio Dikaprija za podmetanje požara u Amazoniji

Sub nov 30 , 2019
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro optužio je glumca Leonarda Dikaprija da je dao novac za podmetanje požara u Amazoniji. Bolsonaro je i ranije optuživao svoje protivnike i nevladine organizacije za podmetanje […]