Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna i zelena trava doma njihovog

1

Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna i zelena trava doma njihovog

Zelena trava njihovog doma

A sada nešto sasvim drugačije! Ogledno poljoprivredno dobro Jovanjica i novi leteći opojni cirkus u našoj balkanskoj psojebini! Nadrealni performans režima, tabloidna overdoza srećnim rastinjem. Složna braća na zajedničkom poslu međusobnog usrećivanja i novela o stvaralaštvu ljudi koji već imaju sve, ali to im ni iz bliza nije dovoljno.

Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna i zelena trava doma njihovog
Piše: Ljubodrag Stojadinović

Da nije ovo ipak daleko ozbiljnije od najslavnijeg cirkusa u istoriji, i Džona Klisa koji ga najavljuje?

Naravno da jeste!

Znaju li ovi mlađi naraštaji za Toma Džonsa, čuvenog Tigra iz Velsa? On je još šezdesetih godina prošlog veka, moćnim glasom ispevao čežnjivu baladu za rodnim domom, koji je, naravno, nezamisliv bez trave. Zelene trave doma njegovog. Evo, trči mu u susret Meri, lepa je u predvečeri…

Moćna zelena trava je nikla u Srbiji. Nešto je pokošeno i osušeno, ali čitave plantaže biljaka raskošnih listova i neodoljivog zelenila, čekaju da dođu pod srp. No, čije je uopšte to?

Naše, naravno. Trava iz Jovanjice, prostora okađenog hilandarskim tamjanom, deo je nacionalnog blaga, utrezorenog pod specijalnim plastenicima. Više zelenila, više hlorofila, manje zagađenja. Ovo je iz lekcije za četvrti razred osnovne škole. Nigde ne piše da je marihuana prikraćena za taj životni proces sa suncem, iako je pod lošim glasom. Mada ova naša ima posebne nacionalne odlike. To je marihuana uzgajana uz posebnu rodoljubivu pažnju sa najvišeg mesta, izgleda izrasla pod moćnom rukom porodice.

Koje sad porodice? Pa jedino one kojoj je cela Srbija dom.

Porodice kao osnovne ćelije društva, kako bi to rekao matičar, naučen da rutinskom opaskom okonča dosadni posao sklapanja braka. Ili familije koja je sve, kako bi to rekli Sicilijanci, pred svojim neumoljivim donovima.

Dakle, da obnovimo gradivo. Mlad, poletan čovek, osnovao je farmu za uzgoj organskog povrća. Za taj posao dobio je bar dva važna blagoslova: kaluđerski iz Hilandara, i svetovni, od državne vlasti. Na oglednoj farmi uslikan je najpre Zoran Babić, koji je ushićen pred nestvarnim prizorom lepote negovane prirode. Nema reči da objasni šta vidi, ali hoće da kaže da zaista nema reči.

U nekom radnom kombinezonu, zatečen je i sadašnji ministar vojske, A.Vulin, koji vadi šargarepe za koje tvrdi da su paradajz, i deklamuje nešto u smislu: ovo je samo u Srbiji moguće. Njegov uzvišeni govor, pun organske patetike, nekako je bio još uzneseniji, i podignut na nivo državničke besede, kao da ga je neko posebno organsko rastinje podstaklo na takvu farmersko-patriotsku epiku.

Trava, kojoj je posvećen ovaj tekst, kao ukras nacionalnog doma, bila je negde izvan kamera, sakrivena kao državna tajna. Nedovoljno zrela, ili suviše zelena za slikanje.

Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna i zelena trava doma njihovog
Ilustracija, Twitter, Pixabay

Možda je u jednom trenutku Nebojši iz Beograda došlo žao ćaleta mučenika, koji je zaglavio sa minama pod stare dane, a predsednik ga u svojim nastupima nije potpuno abolirao. Pa je doneo važnu odluku: poslaće Slobodana Milenkovića, čestitog policajca, koji inače već sve zna o istoriji travuljine i njenim vlasnicima, da radi svoj posao.

Vlasnik farme, ili plantaže, kako vam drago, imao je običaj da pod blinkerima juri putevima zlatnog doba koje i lično stvara svojim sađevinama, ali mu kod Milenkovića i njegovog tima to nije prošlo.

„Miran! Izađi iz auta, raširi noge, ruke na haubu!“

Samo da okrenem jedan broj! – navodno je rekao on. A zatim je zapretio da će lično da zove Andreja Vučiča.

„Ne znam koji ti je taj. Telefon ovamo!“

Aleksandar ima samo jednu slabost, a to je brat Andrej. Odmah je požurio da kaže da bata nikada u životu nije čuo niti video organskog uzgajivača.

Ali, pokazalo se da Nebojša nije badava doktor. Pa je na konferenciji za medije, hvaleći revnost policije, izrekao briljantnu optužbu na račun Familije, kojoj nekako i pripada: Nema podataka da je imenovani travar u poslednjih šest meseci kontaktirao sa Andrejom Vučićem. I tako pokopao gazdu bez atentata: Ti će da mi zajebavaš ćaleta! Umukni, da ja ne zinem!

Znači li to da je počeo konačni unutrašnji obračun među bandom? Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna. Ne sme da ga čuva na tom mestu, niti sme da ga skine. Ostaje mu izgledna nada da će komedija sa Vučevićem i njegovim krivičnim prijavama da ga sačuva, kao što su i sve prethodne tragične komedije.

Krivična prijava Vučevića protiv Vučića, nezavisno od budalaste zamisli da ga optužbama amnestira, ipak bi, u nekom fantastičnom raspletu mogla da bude istinski udar na homogenost mafijaške vlasti. Šta bi bilo da se iznenada okuraži neki tužilac, i privede Vučića pravdi, makar zbog lažnog samooptuživanja ako je lažno, ili zbog zločinačkog udruživanja i višestrukih nedela, ako je istinito.

Uostalom, poslednjih nekoliko dana, njihov se predsednik ponaša sa još manje samokontrole nego inače. U tome postoji bar jedna stvar koja vredi: trava je izgleda dobra. I evo, trči mu u susret Meri!

Izvor: Peščanik

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

One thought on “Stefanović zna koliko Vučić ne zna, ali Vučić ne zna šta sve Nebojša zna i zelena trava doma njihovog

  1. Jeste, najveći kamuflirani i nevidljivi lopovi su na vrhu vlasti zemlje. Jedini koji se razlikuje je ΛV, koji se bavi politikom od rođenja, a dokle će ne zna se, ne interesuju ga pare, niti kakvih dobara, samo ga interesuje njegova zemlja i njegov voljeni i uništeni narod. Ta ljubav je uzajamna, on osiromašio narod na nivou afričkog, a bedni i jadni narod iz ljubavi glasa za njega, no za koga će. On svakodnevno ga truje sa basnoslovnim uspesima i rezultatima, a narod sa praznim stomacima za bolje i nije. Afere: “Kolubara” i “EPS”, “Krušik”, “Jovanjica”, “RTB Bor” i mnogo drugih još su pod dejstvom konoplja, pomešane sa organskim paradajsom (brao je Vulin) i polako izmiću iz oblasti istine. Ko je sve tu umešan ne znaju i oni koji su umešani u taj dobar posao. Za koga?

Vaš komentar

Next Post

Staljin u MUP-u Srbije: Stefanović zabranio policajcima komentarisanje na FB

Uto dec 10 , 2019
Staljin u MUP-u Srbije: Stefanović zabranio policajcima komentarisanje na FB Posle nekoliko meseci “tišine” ponovo se oglašava Policijski sindikat Srbije (PSS) Jučeranjim saopštenjem u dnevnom listu “Danas” – OGROMNE RAZLIKE […]
%d bloggers like this: