Srbija dobila novu Skupštinu

Srbija dobila novu Skupštinu

Beograd — Srbija je danas dobila novi saziv Narodne skupštine.

Potvrđen je mandat za svih 250 izabranih poslanika.

Srbija dobila novu Skupštinu
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr

Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi:

“Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!”

Najviše poslanika, 188, imaće lista “Alekandar Vučić – Za našu decu”, 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati 9 poslanika.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u parlamentu će imati četiri poslanika, SDA Sandžaka tri mandata i “Albanska demokratska alternativa – ujedinjena dolina”, tri poslanika.

Prvoj sednici Narodne skupštine, do izbora predsednika Narodne skupštine, predsedavaće najstariji narodni poslanik (predsedavajući), a njemu će u radu pomagati četiri najmlađa poslanika.

Sednicom je predsedavala najstarija Smilja Tišma (SPS), a pomagali su joj četiri najmlađa poslanika Nikola Lazić (SNS), Sofija Maksimović (SPAS), Nandor Kiš (SVM) i Dubravka Kralj (SPS).

Poslanicima, predstavnicima medija i zaposlenima u skupština se na ulazu u zgradu merila temperatura i svi su dobili maske i rukavice, a u samoj sali poslanici su fizički razdvojeni pregradama od pleksiglasa.

Tanjug, B92

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ovde leži Bata Čuburac, umro na vreme, boli ga ku..c

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Uhapšeno četvoro javnih izvršitelja u Beogradu

Sre avg 5 , 2020
Beograd — Pripadnici beogradske policije uhapsili su pet osoba, od kojih su četvoro javni izvršitelji. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona […]