Pokret Grka Srbiza osuđuje sankcije uvedene Ruskoj Federaciji!

Pokret Grka Srbiza koji zajedno sa Srpsko-ruskim pokretom i Srpsko-ruskom partijom Vukovi izlazi na parlamentarne izbore pod rednim brojem 19 a na beogradske pod rednim brojem 12, ne podržava sankcije zapadnih zemalja Rusiji!

Prof.dr Hristos Aleksopulos, predsednik Pokreta Grka Srbiza je povodom toga istakao: ”Srbi, Rusi i Grci su pravoslavna braća. Mi smo uvek zajedno bili na strani pravde, istine i slobode! Delimo zajedničke vrednosti utemeljene na pravoslavnoj veri. Ne podržavam sankcije uvedene Rusiji i ruskom narodu i smatram da to nije pravedno jer dolaze od strane onih koji su toliko puta kršili međunarodno pravo da bi se sada na njega pozivali. Zabranjuje se ruska kultura, jezik i istorija. Nemoguće je izbrisati ime jednog Dostojevskog ili promeniti činjenica da je Gagarin bio u svemiru! Upravo zato, zbog opšte hajke na Rusiju, Pokret Grka Srbiza pruža podršku bratskom pravoslavnom narodu i osuđuje aktuelne sankcije koje ni Evropi ne mogu doneti ništa dobro obzirom na njenu energetsku zavisnost od Moskve”.

Predsednik Pokreta Grka Srbiza,prof.dr

Hristos Aleksopulos, FOTO: Privatna arhiva

”Rusija je zemlja pobednica, zamislite šta bi bilo sa Evropom da nije bilo jednog Kutuzova u doba Napoleona ili Žukova u vreme Drugog svetskog rata? Ruski pobednički duh i pravoslavlje spasili su Evropu i svet”-dodao je prof.dr Hristos Aleksopulos.

Prof.dr Hristos Aleksopulos kod 

spomenika maršalu Žukovu, FOTO:

Privatna arhiva

”Čitav svet, ali i Evropa vrlo dobro poznaju značaj Rusije i svesni su da bez saradnje sa Moskvom svetski poredak gubi smisao. Mi ne podržavamo sankcije bratskoj Rusiji i uvek ćemo biti uz njih jer mi smo ujedinjeni u pravoslavlju”-zaključio je predsednik Pokreta Grka Srbiza prof.dr Hristos Aleksopulos.

Novinar.rs

 

Novinar

Vaš komentar

Next Post

U RUDNIKU "SOKO" NIJE BILO EKSPLOZIJE! Vlada objavila prve zvanične rezultate istrage

Pet apr 1 , 2022
Ministarka rudarstva i energtike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je na konferenciji za novinare u rudniku “Soko” da se nije desila eksplozija u tom rudniku, već da su se poginuli rudari […]
%d bloggers like this: