Mesecima nakon neopozive ostavke, Zoran Babić i dalje na čelu Koridora

Mesecima nakon neopozive ostavke, Zoran Babić i dalje na čelu Koridora

Zoran Babić je još v.d direktora preduzeća Koridori Srbija, iako je pre gotovo 300 dana saopštio da podnosi neopozivu ostavku na to mesto, piše N1.

Mesecima nakon neopozive ostavke, Zoran Babić i dalje na čelu Koridora
Printscreen

 

Neopoziva ostavka u Srbiji ne mora da bude ni neopoziva, a ni ostavka, bar u slučaju Zorana Babića, navodi N1. Čoveka koji je iz moralnih razloga podneo ostavku u februaru, u ponedeljak 19. novembra kamera N1 snimila je kako uz predsednika Srbije prisustvuje potpisivanju ugovora o izgradnji autoputa Ruma-Šabac.
Osim toga, u Agenciji za privredne registre navodi se da je za Koridore Srbije i dalje ovlašćeno lice Zoran Babić.
Jeste, Zoran Babić je još direktor i svima nam se smeje u lice“, kaže urednik NIN-a Milan Ćulibrk.
Da podnosi neopozivu ostavku Zoran Babić je saopštio 1. februara, nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Babić se nalazio u kolima koja su je usmrtila.

Mesecima nakon neopozive ostavke, Zoran Babić i dalje na čelu Koridora

Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene, kao čoveka, sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije“, saopštio je tada Babić.
I dok je javno govorio jedno, u praksi je radio drugo. Na svim dokumentima od februara do danas stoji Babićev potpis.
Svi smo videli tekst ostavke koju je nadzorni odbor Koridora primio još 4. februara, da bi ostavka bila važeća treba da je usvoji Vlada Srbije, evo mi smo u NIN-u izbrojali 300 dana kako Vlada ne stiže da to konstatuje i aminuje“, dodaje Ćulibrk.
Ćulibrk podseća i da još nije obelodanjen ceo snimak nesreće, što ukazuje da su predsednikove kritike i navodno preuzimanje odgovornosti samo forma bez suštine.
Ovo je samo privid. Mislim da nas neko vuče za nos, da nas pravi pravi magracima. Vi sada da pitate bilo kog građanina Srbije šta je Zoran Babić, on bi rekao bivši direktor Koridora. Ne ljudi, on je akutelelni, on potpisuje sve odluke nadležnih organa, verovatno ni plate ne mogu da se isplate bez njegovog potpisa. Tako da je to sve besmisleno“, kaže Ćulibrk.
Ni u Vladi Srbije ni u Koridorima niko nije bio spreman da odgovori na pitanjam N1 u vezi sa ovom situacijom.
Na funkciju v.d. direktora Koridora Babić je imenovan u maju 2017. godine. Izborom Babića za vršioca dužnosti Vlada je zaobišla Zakon o javnim preduzećima, koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.
Izvor: 021
POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

U Pirotu migranti Nataliji Rangelov palili kosu i psovali majku srpsku (VIDEO)

Uto nov 26 , 2019
U Pirotu migranti Nataliji Rangelov palili kosu i psovali majku srpsku (VIDEO) Pirotski taksisiti protestovali su nakon što su Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud procenili da napad na taksistkinju […]
%d bloggers like this: