REZULTATI IZBORA U SRBIJI Vučić i SNS odneli ubedljivu pobedu

Predsednik Aleksandar Vučić i SNS odneli su ubedljivu pobedu i daleko najveći broj glasova.

Vučić je naveo da prema podacima SNS, koji uključuju i podatke sa KiM i iz dijaspore, lista Zajedno možemo sve je osvojila 44 odsto glasova.

Vučić je potom pročitao rezultate parlamentarnih izbora.

SNS 43,95

Dragan Đilas 13,6

Ivica Dačić 11,4

Miloš Jovanović 5,3

Moramo 4,7

Zavetnici 3,8

Dveri 3,8

Ostale liste su ispod cenzusa.

– U mandatima to izgleda da SNS ima 124 ili 125 poslanika i da je stranka na ivici za samostalno formiranje Vlade Srbije, ali treba naglasiti da imamo i saradnju sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Kada je reč o predsedničkim izborima Vučić je naveo da je dobio između 59,9 i 60,1 odsto glasova što je pozdravljeno gromoglasnim aplauzom.

– Interesantno je da su nam gradski rezultati u Beogradu nešto bolji nego što su parlamentarni u samom gradu Beogradu. Dakle, na predsedničkim izborima Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto, Miloš Jovanović 5,9, Milica Đurđević 4,5, Boško Obradović 4,4, gospođa Stojković 3,15, gospođa Stamenković 2 odsto, Miša Vacić 0,9 odsto. Ja sam dobio 59,9 do 60,1 odsto – rekao je Vučić, na šta je pozdravljen gromkim aplauzom.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

DRAGAN ŠUTANOVAC POŠTENO PRIZNAO: Vučić je vodio odgovornu politiku za korist NARODA, a svesno na ŠTETU svoje stranke

Pon apr 4 , 2022
Srpski političar, bivši lider Demokratske stranke i bivši ministar odbrane u Vladi Srbije Dragan Šutanovac oglasio se na svom zvaničnom tviter profilu povodom ubedljive pobede Aleksandra Vučića na izborima koji […]
%d bloggers like this: