Kurti: Dijalog ću voditi ja a ne Tači, Zajednica srpskih opština nije volja srpske manjine

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je večeras da će on, ako postane premijer, voditi dijalog sa Beogradom, a ne predsednik Hašim Tači, kao i da je Zajednica srpskih opština “mrtva”.

Screenshot

– Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje – rekao je Kurti, prenosi RTK na srpskom jeziku pozivajući se na Gazetu ekspres.

Kako je ocenio, uskoro će u Srbiji početi predizborna kampanja i to će ometati dijalog, zbog, kako tvrdi, “nacionalističkih izjava” tokom nje.

Kurti: Dijalog ću voditi ja a ne Tači, Zajednica srpskih opština nije volja srpske manjine

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu i da “niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije”, kao i da je “radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto”.

On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.

– Mi smo spremni za to. Medjutim da li je za to i Srbija – rekao je Kurti.

Tanjug, RSE

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Bregzit se odlaže za 31. januar. Poraz Džonsona na drugom glasanju

Sre okt 23 , 2019
Vlada Velike Britanije suspendovaće usvajanje zakona o ratifikovanju sporazuma za “Bregzit”, dok EU ne donese odluku o novom odlaganju izlaska zemlje iz Unije, koje je planirano za 31. oktobar, izjavio […]
Britanski poslanici glasali za legalizaciju istopolnih brakova u Severnoj Irskoj