Haradinaj: Pokazao sam ko je gazda u kući

Haradinaj: Pokazao sam ko je gazda u kući

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj kaže da taksu od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH ne treba ukinuti, već pojačati, prenosi Koha.

Zapad hoće novu vladu bez izbora i Haradinaja
Screenshot

“Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj: Pokazao sam ko je gazda u kući

On je naveo da je kao premijer “pokazao ko je gazda u kući na Kosovu”, te da je “uspeo da zaustavi ideju o razmeni teritorija” i da pokrene druge procese poput vojske i Zakona o Trepči, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu.

On je kazao i da se neće vratiti koaliciji sa DPK-om, a na komentare da je rasturio koaliciju bez najave, rekao je da svoju nameru nije mogao da iznese koalicionim partnerima, jer “nije želeo da ta vest bude preneta Vučiću”.

Tanjug

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Fata Orlović dobila spor na Evropskom sudu za ljudska prava

Uto okt 1 , 2019
Fata Orlović dobila spor na Evropskom sudu za ljudska prava Fata Orlović dobila je spor na Evropskom sudu za ljudska prava protiv Bosne i Hercegovine u slučaju izgrađene crkve na […]
Fata Orlović dobila spor na Evropskom sudu za ljudska prava
%d bloggers like this: