Građanski preokret: Martinović da se izvini Birou za društvena istraživanja

1

Građanski preokret: Martinović da se izvini Birou za društvena istraživanja

Građanski preokret naveo je danas u svom saopštenju da osuđuje izjavu šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića koji je rezultate istraživanja Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) nazvao “opasnom pojavom s elementima krivičnog dela”.

Radi se o nedopustivom pritisku na istraživače koji godinama čestito rade svoj posao u skladu s najvišim naučnim standardima. Martinović bi morao da se izvini zbog onog što je izgovorio, a bilo bi poželjno i da nauči kako izgledaju sociološka istraživanja, poručuju iz Građanskog preokreta.

Da izjava Aleksandra Martinovića nije slučajnost, već politika Srpske napredne stranke, vidi se iz autorskog teksta predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Elita i plebs“ kojim je pokušao da na sarkastičan i populističko-demagoški način ospori činjenicu da njegova vlast podršku crpi prvenstveno iz najneobrazovanijeg i ostarelog dela stanovništva. Takvo ponašanje i takav rečnik predsednika republike su nedopustivi u modernom, demokratskom društvu.

Podršku, a ne hajku, zaslužuju svi koji razmišljaju i govore kritički, ponašaju se u skladu sa svojim obrazovanjem i moralom, a ne prema volji i očekivanjima vlastodržaca, zaključuje se u saopštenju Građanskog preokreta.

Novinar

One thought on “Građanski preokret: Martinović da se izvini Birou za društvena istraživanja

  1. Вучић подршку црпи од поплашених, осиромашених које притиска разним суптилним и грубим уценама: проблем је европски и светски!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

"Dani vode" u Zrenjaninu: Gradonačelniku pripala nagrada "Zlatni Vučić"

sri jul 10 , 2019
“Dani vode” u Zrenjaninu: Gradonačelniku pripala nagrada “Zlatni Vučić” OTROV NA EKS: Završena manifestacija ”Dani zrenjaninske vode” Punim čašama žute i neispravne popularne ”arsenuše”, ”česmuše”ili kako su je iz stare vlasti […]
"Dani vode" u Zrenjaninu: Gradonačelniku pripala nagrada "Zlatni Vučić"

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds