Šandong Linglong definitivno nema Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu!

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, odgovorio je da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za proizvodnju automobilskih guma “Šandong Linglong”, saopštio je danas Građanski preokret.

Prethodno su Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Zrenjanin saopštili da ne poseduju takvu studiju, da o njoj nisu odlučivali i da je nadležnost za to pokrajinska.

Postavljanjem kamena temeljca 30. marta ove godine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, započeti su radovi na izgradnji te fabrike, a najavljena je proizvodnja trinaest miliona automobilskih guma godišnje. Kina je najveći zagađivač vazduha na svetu, ističu u Građanskom preokretu.

Više o ovom problemu možete pročitati na sajtu Građanskog preokreta OVDE i OVDE

Urednik

Vaš komentar

Next Post

DSS: Srpski narod u Crnoj Gori mora da se odupre progonu i smeni mafijašku vlast

Čet maj 9 , 2019
Srbi u Crnoj Gori imaju pravo na otpor, a srpska vlast obavezu da ih zaštiti Država Srbija ne sme da ostane nema povodom presude suda u Podgorici i izrečenih zatvorskih […]
DSS: Od SAD ohrabreni Vučić pokušava da obeshrabri srpski narod da istraje na očuvanju svoje države
%d bloggers like this: