DJB pozvao poslanike da se 13. aprila okupe u parlamentu i zatraže održavanje sednice

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je danas sve poslanike Skupštine Srbije da se u ponedeljak, 13. aprila u 13 časova okupe u skupštinskom holu i zajedno zatraže održavanje hitne sednice parlamenta i kako su naveli, „vraćanje Srbije u ustavni okvir“.

Poslanica DJB Branka Stamenković rekla je na konferenciji za novinare da „ne postoji prihvatljivo opravdanje za ćutanje o ukidanju ustavnog poretka u zemlji“ i da će „svako dalje ćutanje razumeti kao znak odobravanja i kao saučesništvo u izdaji države“.

Navodeći da su poslanici položili zakletvu da će štititi ustavni poredak, ona je podsetila da se po Ustavu Skupština Srbije sastaje bez poziva posle proglašenja ratnog ili vanrednog stanja i da ne može biti raspuštena za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

„Ako Ustav nije crvena linija, šta jeste? Narodni poslanik koji ne misli da mu je obaveza da sada bude u Narodnoj skupštini, dragi moji ovde nema šta da traži uopšte, ikada“, ocenila je Stamenković.

Ona je ponovila da su se poslanici i pojedinačno zakleli da štite Ustav i da, ukoliko njihove političke opcije kalkulišu oko toga, oni sami treba da stanu u odbranu Ustava.

Predsednik DJB Saša Radulović rekao je da se u Kriznom štabu za borbu protiv korona virusa nalaze lekari koji podržavaju i sprovode politiku Srpske napredne stranke i da među njima ima i ljudi koji su potpisivali podršku vladajućoj stranci na prethodnim izborima.

„To su partijski lekari i primer partijske države, kao i SZO lekari koji štite interese farmaceutske industrije a ne građana“, rekao je on.

Radulović nije želeo da komentariše činjenicu da je sin predsednika Srbije oboleo od korone, rekavši da porodična pitanja nisu za komentarisanje, jer se radi o ozbiljnim stvarima koje ne smeju da se koriste za sakupljanje političkih poena.

Izvor: Danas

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Obradović: Krizni štab da naloži meru samoizolacije za Vučića

sub apr 11 , 2020
Lider Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas stručnjake iz Kriznog štaba da Aleksandru Vučiću nalože meru samoizolacije od najmanje 14 dana, a Policiju da ga privede ako se o […]