“Teško do napretka između Beograda i Prištine pre izbora”

“Teško do napretka između Beograda i Prištine pre izbora”

"Teško do napretka između Beograda i Prištine pre izbora"
Pixabay

Vašington — Bivši zvaničnik Pentagona Majkl Karpenter je ocenio da je veoma teško postići napredak u rešavanju odnosa Beograda i Prištine pre izbora u Srbiji.

Bivši zvaničnik Pentagona i sadašnji direktor Pen Bajden centra tvrdi da nema potpunog rešenja bez priznanja nezavisnosti Kosova, prenosi Glas Amerike.

Prema Karpenterovim rečima, geopolitičke sporove, poput spora između Beograda i Prištine, uvek je teško rešavati u izbornoj godini, i ističe da je rešenje moguće ako se uloži mnogo više napora i resursa.

“Mislim da je ambasador (Ričard) Grenel već postigao mnogo razgovorima o obnavljanju direktnih letova između Beograda i Prištine. Ako Vlada Kosova ukine tarife, to bi bio veoma pozitivan signal. Ako Grenel to uspe da postigne, onda mislim da će barem ući u oblast u kojoj može da postigne veći napredak u bliskoj budućnosti”, rekao je Karpenter.

B92

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Hapšenja zbog fabrike vode u Zrenjaninu

Čet feb 13 , 2020
Hapšenja zbog fabrike vode u Zrenjaninu Kako javlja zrenjaninska RTV Santos, jutros je započela akcija hapšenja osumnjičenih za malverzacije oko fabrike vode u tom gradu. Detalja još nema. Kako saznaje […]
Građanski preokret: Vodovodna mafija u Zrenjaninu troši ogroman novac građana?
%d bloggers like this: