Basista benda “Faith No More” proizvodi rakiju pod nazivom “Yebiga”

Basista benda “Faith No More” proizvodi rakiju pod nazivom “Yebiga”

Bil Guld, basista benda “Faith No More” je zahvaljujući putovanjima sa bendom upoznao različite kulture i tradicije, ali mu se srpska izgleda baš dopala.

Tokom svojih putovanja i nastupa imao je priliku da proba srpsku rakiju, kojom se toliko oduševio da je odlučio da pokrene svoju proizvodnju, piše portal Balkanrock.

Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom “Yebiga”.

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne zna za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld.

Basista benda “Faith No More” proizvodi rakiju pod nazivom “Yebiga”

Dodao je da ga ne oduševljava samo ukus već i činjenica da se radi o važnom delu balkanske kulture i da se rakija ispija na venčanjima i sahranama.

“Odlučio sam da napravim svoju verziju rakije. Poslednjih nekoliko godina moja misija je bila da donesem u Ameriku dobru rakiju, i to sam napokon postigao sa “Yebiga”, kaže Bil.

View this post on Instagram

Night out with Baba. #yebiga

A post shared by Yebiga (@yebiga_rakija) on

“Yebiga” rakija proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD. “Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama”, rekao je muzičar.

Guld je očigledno upoznat sa tradicijom rakije u Srbiji, pa pominje kako je dobra u otklanjanju tegoba prilikom gripa i prehlade, može da se koristi kao vodica za ispiranje usta, za dezinfekciju, ali i poliranje automobila.

Izvor: B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Protesti u Moskvi: Više od 600 uhapšenih, među njima i liderka opozicije Ljubov Sobolj

sub avg 3 , 2019
Protesti u Moskvi: Više od 600 uhapšenih, među njima i liderka opozicije Ljubov Sobolj Sobolj je bila u taksiju i kretala se ka skupu kada su je policajci uvukli u […]
Protesti u Moskvi: Više od 600 uhapšenih, među njima i liderka opozicije Ljubov Sobolj

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds