Labusova firma sa jednim zaposlenim zaradila 4,1 milion, Dinkićeva 29,1 milion

1

Labusova firma sa jednim zaposlenim zaradila 4,1 milion, Dinkićeva 29,1 milion

Konsultantska firma Miroljuba Labusa “Belox Advisory Services”, koja savetuje kompanije na brojne poslovne teme, zaradila je prošle godine 4,1 milion dinara. Čistu zaradu od oko 35.000 evra, ovaj bivši potpredsednik vlade i predsednik G17 plus, napravio je sa samo jednim zaposlenim, pokazuju podaci Agencije za privredne registre. Na taj način Labus je, praktično, obezbedio mesečni profit od 3.000 evra po radniku.

Labus je privatni biznis pokrenuo odmah nakon povlačenja iz političkog života 2007, tačnije u novembru te godine, i od samog početka mu je išlo dobro. Iako je prošlogodišnji rezultat njegove konsultantske kuće bio nešto slabiji od bilansa za 2017. godinu, više je nego očigledno da Labus nije imao promašaja ni u jednoj od 12 godina poslovanja.

Labusova firma sa jednim zaposlenim zaradila 4,1 milion, Dinkićeva 29,1 milion
Slika ulje na platnu akademskog slikara Žike Obretkovića pod nazivom “Kako su eksperti i patriote pojebali lude i zbunjene Srbe, i to i dan danas rade na obostrano zadovoljstvo”, Foto: Novinar.rs

U 2017. je “Belox Advisory Services” ostvario dobit od 41.500 evra, što je 6.500 evra više nego prošle godine. Poslovni prihodi u 2018. godini iznosili su oko 13,5 miliona dinara, a u 2017. su bili 14,68 miliona dinara.

Dobre rezultate Labus je beležio i ranijih godina. Poslovni prihodi i dobit njegove konsultantske kuće, u kojoj se vodi kao direktor i vlasnik polovine kapitala, rasli su i u 2016. naspram 2015. godine, kao i u 2017. u odnosu na 2016. godinu.

Druga polovina kapitala kompanije vodi se na njegovu ćerku Milicu.

Za razliku od bivšeg ministra Mlađana Dinkića, koji do sada nije pričao o klijentima svoje konsultantske kuće, Labus od osnivanja kompanije nije krio klijente. Prema najnovijim podacima ovaj bivši političar je radio sa mnogim privatnim stranim i domaćim velikim kompanijama poput Koka-Kole, Delte, Salforda, Roša. na spisku njegovih klijenata je i kompanija Energotehnika Južna Bačka, zatim Delta Đenerali, Udruženje osiguravača Srbije…

Labusova firma sa jednim zaposlenim zaradila 4,1 milion, Dinkićeva 29,1 milion

Njegov politički saradnik Mlađan Dinkić, prošle godine je takođe zaradio milione na konsultantskim uslugama. Firma “MD solution” u kojoj je ovaj bivši ministar većinski vlasnik, za 12 meseci 2018. zaradila je tačno 29,1 milion dinara ili 244.000 evra. Sa ukupno osam radnika, Dinkić je po zaposlenom ostvario profit od 30.500 evra godišnje ili nešto više od 2.500 evra mesečno. Godinu dana ranije Dinkić je bio nešto uspešniji – sa istim brojem zaposlenih u 2017. godini njegova firma je ostvarila profit od 35,1 milion dinara.

Za razliku od uspeha u konsultantskim uslugama, druga Dinkićeva firma – za trgovinu računarima i IT opremom, “MD2 digital” koju je osnovao u martu prošle godine, za deset meseci uspela je da zaradi svega 16.000 dinara, što je manje od 135 evra. U bilansima za 2018. se vidi i da je firma od prodaje proizvoda i usluga od marta do decembra prihodovala tek 120.000 dinara.

Izvor: Blic

Novinar

One thought on “Labusova firma sa jednim zaposlenim zaradila 4,1 milion, Dinkićeva 29,1 milion

  1. Транзициони консиљере не може бити свако, мора се прво бити стари члан транзиционе мафије и од почетка развијати зле крими намере&радње!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Tači i Vučić danas u Bratislavi?

Čet jun 6 , 2019
Tači i Vučić danas u Bratislavi? Predsednik Kosova Hašim Tači sutra će u Bratislavi učestvovati na međunarodnoj konferenciji, u organizaciji „GlobSec“, na panelu na kojem će se raspravljati o budućnosti […]