Zelenović: Vučić je od Šapca oteo 30 miliona evra

Oko podne ispred Gradske uprave Šapca, u Jevremovoj ulici, okupilo se oko 200 pristalica SNS. Jedan od zahteva bila je ostavka gradonačelnika Nebojše Zelenovića, a skup je protekao bez incidenata.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović u Gradskoj kući tim povodom dao je izjavu za medije u kojoj je naveo da to nije ništa novo i da od 2012. godine SNS na krajnje nelegitiman način hoće da se domogne lokalne vlasti.

– To se zove politički kriminal, a jedini način da se promeni vlast su izbori, ali sam siguran da oni to u Šapcu neće uspeti. Ovo je još jedan politički cirkus u režiji Aleksandra Vučića, a samo on od Šapca je oteo 30 miliona evra. To je oteto od građana Majura, Sinoševića i svih drugih mesnih zajednica. Na računu grada je 10 miliona evra, i to je rezultat velikih ušteda, racionalnog poslovanja jer imamo najefikasniju administraciju, javna preduzeća rade po najvišim standardima, i pitanje je šta bismo sve uradili sa tih 30 miliona vera.

– Pored ostalog svake godine se zakine četiri miliona evra od onoga što nam pripada po zakonu o lokalnoj samoupravi, tu je dug za otpremnine radnika „Zorke“ kao i za bazen. A na delu je besramna pljačka svih građana, pa se ništa ne zna o tzv. budžetskoj rezervi, gde se daje šakom i kapom naprednjačkim vlastima, ukazao je Zelenović.

Izvor: Danas/ D. E.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Pljačka veka u RTB Bor: Kakva je veza Blagoja Spaskovskog i nestalih 900 kilograma zlata?

sri maj 8 , 2019
Iz pogona za dobijanje plemenitih metala “Zlatara”, iz sastava nekadašnjeg Rudarsko-topioničarskog basena “Bor” (RTB), od 1. januara 2014. do 1. aprila 2017. godine nestalo je skoro 900 kilograma zlata, vrednog […]