Zastarela tužba protiv gradonačelnika Šapca; Zelenović: Možda izađemo na izbore u Šapcu

Zastarela tužba protiv gradonačelnika Šapca; Zelenović: Možda izađemo na izbore u Šapcu

NOVI SAD – Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je odbio optužbu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića za nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, zbog zastarelosti, objavljeno je na sajtu tog Suda.

Zastarela tužba protiv gradonačelnika Šapca; Zelenović: Možda izađemo na izbore u Šapcu
Foto. SZS

Sud je na taj način demantovao pisanje pojedinih medija da je Zelenović oslobođen optužbi.

Apelacioni sud nije ni razmatrao osnovanost optužbi, već je iz procesnih razloga – zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivicnog gonjenja – odbio optužbu.

Krivičnu prijavu protiv Zelenovća podnela je Državna revizorska institucija (DRI)Osnovnom sudu u Šapcu zbog nenamenskog trošenja pet miliona evra, preneli su ranije mediji.

Predmet je po žalbi Apelacioni sud primio 13. januara, a zastarelost je već bila nastupila 31. decembra 2019. godine, zbog čega je doneta odbijajuća presuda, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tog suda.

Zelenović: Možda izađemo na izbore u Šapcu

Zastarela tužba protiv gradonačelnika Šapca; Zelenović: Možda izađemo na izbore u Šapcu
Foto: Promo

Gradonačelnik Šapca i član Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović ostavio je mogućnost da njegova stranka Zajedno za Srbiju izađe na lokalne izbore, uprkos odluci SzS da se bojkotuju svi izbori, na svim nivoima.

Zelenović je juče za TV N1 izjavio da još uvek nije doneta odluka o učešću te stranke na lokalnim izborima u Šapcu, ali da će biti “doneta ubrzo”, ne precizirajući kada bi to moglo da se desi.

On je mogućnost izlaska na lokalne izbore obrazložio interesom građana Šapca i nastojanjima da se vlast u tom gradu ne prepusti Srpskoj naprednoj stranci.

“Odluka koju ćemo doneti, biće doneta ubrzo, i biće dobra. Ja razgovaram sa običnim građanima svakodnevno, kao i sa uglednim građanima”, naveo je Zelenović.

Tvrdi i da u Šapcu, za razliku od drugih mesta u Srbiji, postoje uslovi za organizovanje poštenih izbora, jer u tom gradu, kako kaže, postoje slobodni mediji i institucije.

Jedan od lidera SzS i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas rekao je u sredu da će SzS bojkotovati predstojeće izbore na svim nivoima.

Ðilas je kazao da je više puta rekao da Savez, pa i njegove članice, bojkotuju sve izbore, uključujući i lokalne, i da se taj stav neće menjati.

Tanjug, Novinar.rs

Prodaje se domen ili ceo sajt Novinar.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Nikolić: Živković laže da sam sarađivao sa Vasilevom oko privatizacije Fabrike stakla

sub feb 8 , 2020
Nikolić: Živković laže da sam sarađivao sa Vasilevom oko privatizacije Fabrike stakla Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je juče kao laži navode lidera Nove stranke Zorana Živkovića da je […]