Dokle će Negotin da se spominje samo u vremenskoj prognozi?!

NEGOTIN – Kod “kružnog toka” u blizini Doma zdravlja u Negotinu, nedavno je osvanuo bilbord sa natpisom “Dokle će Negotin da se spominje samo u vremenskoj prognozi?!

Bilbord je deo platforme PROMENI.RS koja je namenjena pozitivnim promenama u lokalnim sredinama. Platforma je pokrenuta kroz projekte “Tvoje mesto u Srbiji” koje NACIONALNA KOALICIJA ZA DECENTRALIZACIJU sprovodi u partnerstvu sa više drugih organizacija nevladinog sektora.

Ko su “Nacionalna koalicija za decentralizaciju”?

– NKD je mreža udruženja građana koja se svojim delovanjem aktivno zalažu za povećanje stepena decentralizacije Srbije, jačanje političke moći građana i veće učešće građana u procesu donošenja odluka. Kao neformalna mreža osnovana je još 2006. godine, a pravno i formalno kao udruženje gradjana registrovana 05.03.2010. godine. Koaliciju danas čini 15 udruženja građana, iz 11 gradova Srbije. Punopravne članice koalicije su Proaktiv , Media i reform centar Niš, Odbor za ljudska prava Niš, Stara planina Pirot, Timočki omladinski centar Zaječar, Odbor za ljudska prava Negotin, Resurs centar Majdanpek, Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Urban in Novi Pazar, Edukativni centar Kruševac, Evrokontakt Kruševac, Roma centar Kragujevac, Romski informativni centar Kragujevac, Kikindski forum i Ars Nova Valjevo – navedeno je na |>>>facebook stranici<<<| ove organizacije.

Sudeći po postavljenom Bilbordu, nema sumnje da će u predstojećem periodu i u Negotinu biti organizovana neka od akcija, kako i slogan kaže – da se Negotin ne spominje više samo po temperaturnim razlikama i vremenskim prognozama, već i po nečemu drugom…

NOVINAR.RS/I.Đ.

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vučić: Odnosi Srbije i Turske "možda i najbolji u savremenoj istoriji"

Pon okt 7 , 2019
Vučić: Odnosi Srbije i Turske “možda i najbolji u savremenoj istoriji” Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na stavu da je za Tursku prihvatljivo svako […]
Vučić: Odnosi Srbije i Turske "možda i najbolji u savremenoj istoriji"