U februaru poskupljuju cigarete

U februaru poskupljuju cigarete

Poskupele cigarete! Do kraja 2020. cena se mora uskladiti sa EU
Foto: Novinar.rs/ M. A. M.

BEOGRAD – Početkom februara za 10 dinara po paklici poskupeće cigarete u Srbiji. Odluka o novim cenama niškog proizvođača Filip Morisa važiće od 3. februara, a novi cenovnik Japan Tobako Internacionala iz Sente stupa na snagu 10. februara, navodi se u odlukama objavljenim u Službenom glasniku.

Vlada Srbije 21. januara donela je odluku o usklađivanjima iznosa dinarskih iznosa akciza sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2019. godini.

Novi iznosi akciza za derivate nafte su od 44,59 dinara po kilogramu TNG-a do 68,5 dinara po kilogramu kerozina i derivata koji se dobijaju od frakcija nafte pri destilaciji do 380 stepeni.

Usklađenje akcize za alkoholna pića su od 22,84 dinara za niskoalkoholna pića i 26,1 dinar za litar piva, do 343,7 dinara po litri rakije od žitarica i ostalih poljoprivrednih sirovina.

Akcize na kafu kreću se od 91,8 dinara na kilogram nepržene kafe, preko 172,1 dinara na ekstrakte, esencije i koncentrate kafe, do 344,24 dinara po kilogramu napitaka i bezalkoholnih pića koja sadrže kafu, ekstrakte, esencije i koncentrate kafe.

Usklađeni dinarski iznosi akciza primenjivaće se od 1. januara, navodi se u odluci.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Aleksandar Ranković - čovek čija je smena dovela do raspada Jugoslavije

Pon feb 3 , 2020
Aleksandar Ranković – čovek čija je smena dovela do raspada Jugoslavije Gotovo četiri decenije posle smrti čoveka o kome se u doba komunističke Jugoslavije tako sistemski ćutalo, a o kome […]
%d bloggers like this: