Grci ostali dužni milione za radove na Koridoru 10, traže da im se otpiše deo duga

Podizvođači grčke kompanije “Aktor” ostali su “kratkih rukava” posle završetka izgradnje Koridora 10.

Foto: Koridori Srbije

Ova kompanija koja je dobila posao za izgradnju čak četiri deonice na Istočnom kraku Koridora 10, ostala je podizvođačima dužna desetine miliona evra, navode “Novosti”.

Vlasnik jednog od preduzeća kaže da im grčka firma za robu i usluge nije platila oko 60 miliona dinara, zbog čega su tokom ove godine podigli tri tužbe pred Privrednim sudom u Beogradu.

Kako navode “Novosti”, grčka kompanija je još veći ceh napravila firmama koje su je snabdevale kamenom i ostalim materijalima, ugrađenim u autoput.

“Stalno smo se s njima natezali, a pre nekoliko meseci smo prekinuli saradnju. Kasnili su, pa bi u nekom trenutku platili deo duga. Ponašaju se bahato i ucenjuju. Traže da im otpišemo od 20 do 30 odsto duga, da bismo dobili ostatak”, kaže vlasnik oštećene firme.

List piše da zvanični podatak o tome koliko “Aktor” ukupno duguje nemaju ni Koridori Srbije. U Koridorima još kažu da oni nikome ništa ne duguju i da nisu ovlašćeni da posreduju u sporovima između izvođača radova, podizvođača i dobavljača. U kompaniji “Aktor” nisu želeli da odgovore na pitanja “Novosti” u vezi sa dugovanjima prema srpskim privrednicima.

U “Koridorima Srbije” kažu da će “Aktor” biti prisutan na Koridoru 10 do okončanja procedure tehničkog prijema i dobijanja sertifikata o preuzimanju radova.

“Njegovo angažovanje se odnosi na završetak radova po primedbama stručnog nadzora i Komisije za tehnički prijem izvedenih radova”, objašnjavaju u “Koridorima”.

Izvođač je angažovan na završnim radovima regulacija reka, uređenja lokalnih puteva, kao i na završnim merama uređenja i sanacije kosina velikih dimenzija, a sve izvan trase autoputa i bez uticaja na bezbednost javnog saobraćaja.

Izvor: Novosti, 021.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

uto nov 26 , 2019
Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog Medijska tema broj jedan u poslednjih nekoliko dana je svadba Cecinog naslednika Veljka Ražnatovića. Oženio se potomak novosrpske elite formirane na početku one ozloglašene decenije, a mediji […]
Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog