Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

1

Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

Medijska tema broj jedan u poslednjih nekoliko dana je svadba Cecinog naslednika Veljka Ražnatovića. Oženio se potomak novosrpske elite formirane na početku one ozloglašene decenije, a mediji su, očekivano, ovaj grandiozni povod iskoristili za podsećanje na požrtvovanost slavljenikove majke (dosetili su se i očevih veština kada je mladoženja “iz prve mirnom rukom skinuo jabuku”).

Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog
Ilustracija, Foto: Instagram, Screenshot

Svi tabloidi izveštavali su nas iz minuta u minut, od momenta kada je “svadba decenije” zakazana. U čast herojstva pokojnog oca naslućivalo se da će mladoženja nositi njegovu uniformu, a izabranica Bogdana je ponela venčanicu koju je njena svekrva nosila pre 25 godina. Kada je objavljen dres kod i stroga zabrana za zvanice da fotografije obavljuju na društvenim mrežama bilo je jasno da se radi o događaju od “visoke važnosti”.

Nešto kao venčanja pripadnike kraljevskih porodica ili svetske elite gde fotografisanje zaista nije poželjno. Pompa koja je pratila venčanje mladog Ražnatovića nije odavala utisak da ne žele da budu fotografisani. Šta više, izgledalo je kao da vape da osvanu u medijima sa akcentom na sve srpske običaje koji su ispoštovani: od pucanja u jabuku do kupovine mlade za nevrovatnih 20.000 evra. Ipak, to je zanemarljivo ako se prisetimo da je Arkan Cecu “kupio” za pola miliona maraka.

Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

Pratili smo sve od momenta kada je mladi Ražnatović krenuo u Titel po mladu, u pratnji punog autobusa razigranih svatova, preko bacanja para na trubače, venčanje u Hramu Svetog Save uz svitu telohranitelja, prvog plesa, mladenačke torte koju je vešti mladoženja sekao mačem, užičkog kola koje je svekrva oplela i svima zadala tempo, kićenja pevača evrima ”u nećete verovati kojoj vrednosti”, čak se spominjalo i da se mladina baka okliznula na stepeništu rodnog doma. Adrenalinska napetost čitalaca tada je sasvim sigurno dostigla vrhunac.

Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

Mladoženjina sestra, Anastasija je prva prekrišila strogo pravilo na venčanju i delić uzavrele atmosfere objavila na društvenim mrežama. Ipak je ovo glamur domaće proizvodnje. Šta vredi terevenka za 500 duša uz estradnu  i političku eminenciju i “kraljevski meni” od 75 evra po osobi u najluksuznijem hotelu, ako to ne vidi obična sirotinja raja. Jedan sasvim sporedan događaj za srpsku javnost napravljen je mega spektaklom.

Nije bitno koliko je drugih dešavanja u društvu koja je odavno prešlo sve granice jada, bede i kolapsa, ostalo neprimećeno zbog svadbe Cecinog prvenca. Bitno je da smo zavideli, divili se i zadovoljili znatiželju, kao kad preko plota posmatraš seosku svadbu na koju te niko nije zvao.

 Izgleda da smo davno prihvatili da na važne stvari koje nas se tiču ne želimo da utičemo.

Goca Savković

Izvor: Koreni

Urednik

One thought on “Srpska majka oženi svoga sina prepodobnog

Vaš komentar

Next Post

Što reče Zoran Živković za mene: "Vučić je glup, ali mnogo vredan, a ti su najopasniji"

Uto nov 26 , 2019
Što reče Zoran Živković za mene: “Vučić je glup, ali mnogo vredan, a ti su najopasniji” Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku ne vidi statusno rešenje […]
Što reče Zoran Živković za mene: "Vučić je glup, ali mnogo vredan, a ti su najopasniji"
%d bloggers like this: