Turci će opet zavoditi red i mir u Srbiji

Turci će opet zavoditi red i mir u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu potpisali su u Beogradu međuvladin Sporazum o bezbednosnoj saradnji.

Ilustracija

Tim sporazumom se predviđa unapređenje odnosa u borbi protiv transnacionalnog kriminala, naročito protiv krivičnih dela u vezi s terorizmom, organizovanim kriminalom, krijumčarenjem migranata, trgovinom ljudima i drogom. Predviđeno je i da policije Srbije i Turske sarađuju u sprečavanju i suzbijanju terorističkih akata i finansiranja terorizma.

Turci će opet zavoditi red i mir u Srbiji

Pored toga, Stefanović je s ministrom odbrane Turske Hulisijem Akarom potpisao Memorandum o razumevanju vlada dve zemlje o sprovođenju zajedničkih policijskih patrola. Predviđaju se zajedničke patrole srpske i turske policije tokom turističke sezone, tako da gostujući uniformisani policajci nemaju policijska ovlašćenja i ne nose oružje i sredstva prinude. Njihov zadatak je da pomažu policajcima zemlje domaćina prilikom zaštite javnog reda i bezbednosti, nezakonitih prelazaka granice, i u sprečavanju krijumčarenja migranata. Cilj zajedničkih patrola je da olakšaju kontakt svojih sunarodnika s policijskim organima zemlje domaćina i s diplomatskim i konzularnim organima svoje zemlje.

Sporazum i memorandum su potpisani u okviru zvanične dvodnevne posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Bojkot izbora u Srbiji čuva Kosovo i vodi NATO i Vučića u ćorsokak

pon okt 7 , 2019
Bojkot izbora u Srbiji čuva Kosovo i vodi NATO i Vučića u ćorsokak Dr Stevan Gajić, naučni saradnik Instituta za evropske studije u Beogradu Na koji način je opozicioni bojkot […]
Bojkot izbora u Srbiji čuva Kosovo i vodi NATO i Vučića u ćorsokak

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds