Spisak mera koje je Vlada od danas “popustila”

Spisak mera koje je Vlada od danas “popustila”

Beograd — Od danas je, posle višemesečne pauze zbog epidemije korona virusa, dozvoljeno održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike.

Spisak mera koje je Vlada od danas "popustila"
Logo, Pixabay

Ponovo će biti otvoreni bioskopi, pozorišta i koncerati u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati, a dozvoljene su i posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.

Broj gledalaca na kulturnim događajima ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija.

Naime, moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otovernom.

Spisak mera koje je Vlada od danas "popustila"
Logo

Takođe, odlučeno je da se nakon mnogo vremena, na temelju nešto povoljnije epidemiološke situacije, a u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.

Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Posete mogu biti organizovane svakim radnim danom od 10 do 18 sati u povoljnim vremenskim uslovima u dvorištu zgrade, a korisnik može da primi dve posete nedeljno. Posete moraju da budu unapred zakazane i da traju do 15 minuta.

Posetiocima će biti merena temperatura, a pored zaštitne maske, posetilac će morati da nosi i vizir i da drži distancu od dva metra od korisnika.

Biće sprovedene i ostale epidemiološke mere kao što je dezinfekcija ruku i odeće.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tepić: Telekom Žeželju kupio Kurir novcem građana; Telekom: Prljava kampanja interesnog lobija

Pon avg 24 , 2020
Tepić: Telekom Žeželju kupio Kurir novcem građana; Telekom: Prljava kampanja interesnog lobija Potpredsednica Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je ispred “Telekoma Srbija” novinarima tvrdnje da, kako je rekla, […]
%d bloggers like this: