Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva

Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva

Feng šui mog detinjstva

Sobni stolić stoji ispred stolića za Tv, jer se sestra penje na Tv. Pošto se i dalje penje, Tv se spusta na pod. Ako padne, neka pada sa sto manje visine.

Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva
Piše: Milica Eseš Pinter

Fotelja ispred terasnih vrata, sestra ima ambiciju da izađe na terasu i pokuša da se spusti sa kišobranom.

Moje školske stvari stoje na zamrzivaču ladičaru, da ih ne dohvati sestra.

Veš se suši na ofingerima, koji vise svuda, po vratima, garnišnama (nepravilno, bas me briga), vratima od ormara itd, nedostatak prostora.

Džak šećera stoji iza kuhinjskih vrata, špajz je mali, a prave se ratni štekovi. Džak brašna stoji iza sobnih, isti razlog.

Usisivač stoji iza vrata u dečjoj sobi, a posle prelazi u plakar, sestra ima trip da će je napasti.

Peć stoji mnogo dalje od otvora za dimnjak, cev stoji ukoso, tati žao da je seče i skraćuje… i ona greje.

Tepih je sa jedne strane povrnut, da ne dolazi bliže peći, da se ne upali, šteta ga je seći. Što se uopšte uzimao tako veliki tepih, koji ne odgovara dimenzijama sobe? Odgovor: “Samo taj su imali u namestaju (u Baču)” kao da drugi saloni ne postoje…

Budilnik stoji u kupatilu, na veš masini, u tanjiru. Smeta kucanje, ali mora da se čuje zvonjava. Digitalni satovi odavno izmišljeni (prim. aut.)

Igračke stoje u kauču, kad hoćes da se igraš, tražiš da ti podignu isti, koji sve vreme igre ostaje podignut.

U kristalnoj pepeljari stoje ključevi, nema pušaca u kući, kad neko dođe da mu se tanjirić od šolje za kafu. Pepeljara kasnije ima tužnu sudbinu, puca, jer je neko pametan u njoj palio improvizovani goreći objekat, u nameri da osvetli prostoriju za vreme restrikcija.

Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva

Hleb stoji u platnenom cegeru, koji je okačen o kvaku kuhinjskih vrata (ko još otvara i zatvara vrata?), kako ga doneseš, tako ga tu okačiš. Jednom nedeljno istreseš mrve. Kasnije se ovo genijalno rešenje menja jos genijalnijim, savija se komad debele, plastificirane žice i kači za radijator i služi kao mesto za kačenje hlebnog cegera. Kutija za hleb? No! Zauzima prostor, skupa je ….

Iznad kade visi ženska dokolenica u kojoj su komadići sapuna, sve mora do kraja da se potroši.

Energija je bila sveprisutna i protok iste potpuno o(ne)mogućen.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Amfilohije: Imam dokument koji tačno pokazuje šta pripada crkvi, a šta Crnoj Gori

Ned jun 16 , 2019
Amfilohije: Imam dokument koji tačno pokazuje šta pripada crkvi, a šta Crnoj Gori Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije kaže za RTS da bi usvajanje zakona kojim bi imovina Crkve postala državna […]
%d bloggers like this: