Ispovest ratnog druga heroja sa Košara, koji je oduzeo sebi život

Ispovest ratnog druga heroja sa Košara, koji je oduzeo sebi život

Društvene mreže su okupirane porukama saučešća. Sahrana posmrtnih ostataka danas na novom gradskom groblju

Ispovest ratnog druga heroja sa Košara, koji je oduzeo sebi život
Bilalović (levo) i Ivica Lazić, njegov ratni komandir

Ispovest ratnog druga heroja sa Košara

IZNENADNA smrt ratnog heroja sa Košara Nedžada Bilalovića (42), koji je u noći između petka i subote iz još nepoznatih razloga sebi oduzeo život, uznemirila je i šokirala brojne njegove sugrađane, a posebno saborce iz teških ratnih sukoba na Kosmetu 1999. godine.

Društvene mreže su okupirane porukama saučešća, tuge i bola njegovih rođaka, prijatelja, komšija, saboraca, koji iskreno žale i opraštaju se od prerano preminulog Nedžada.

– Ne mogu da dođem sebi od šoka. Otišla je jedna ljudska gromada, prijatelj kakav se samo poželeti može – priča, za “Novosti”, Ivica Lazić iz Kruševca, Nedžadov ratni komandir na Kosmetu, a potom i iskreni, dugogodišnji prijatelj.

Prema njegovim rečima, Bilalović je kao redovni vojnik septembarske klase 1998. obuku završio u Valjevu, nakon čega je u martu 1999. prekomandovan u Peć.

– Kao pripadnik Drugog motorizovanog bataljona 125. motorizovane brigade zajedno sa ratnim drugovima Aleksandrom Radakovićem, Zaimom Berišom, Ivanom Erdoglijom, Radojem Radenkovićem, Skoletom Skolsom, Ivicom Mašićem, Draganom Milenkovićem, Lacika Bertom i Bobanom Milenkovićem obavljao je zadatke na teritoriji Peći, a potom od aprila i na području karaule Košare. Ova ekipa je tu i sačekala kraj rata hrabro izdržavši sve nalete terorista potpomognute NATO – priseća se Lazić, koji danas nosi čin zastavnika prve klase. – Ovi ljudi su životom branili Srbiju!

Drugari iz rata na Kosmetu nastavili su druženje, ne samo na okupljanjima ratnih veterana sa Košara, već kao pravi porodični prijatelji.

– Redovno smo se posećivali, družili, zajedno proživljavali lepe i ružne trenutke. Nedavno sam bio kod njega u porodičnoj poslastičarnici, čuvenoj u Kraljevu – kaže Lazić. – Od supruge se Nedžad razveo, a iza sebe je ostavio kćerkice, sada srednjoškolke Azru i Hanu.

Ispovest ratnog druga heroja sa Košara, koji je oduzeo sebi život
Nedžad Bilalović (gore levo) sa ratnim drugovima Foto Privatna arhiva

Ispovest ratnog druga heroja sa Košara

Sahrana posmrtnih ostataka Nedžada Bilalovića biće obavljena danas na novom gradskom groblju u Kraljevu.

– Otišao je jedan od nas, hrabar, pošten i odan čovek, rečju, heroj! Ponos svoje zemlje i naroda! Ispratićemo ga na njegovom poslednjem maršu ka nezaboravu – kaže Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida iz Kraljeva.

Izvor: Novosti/ G. ĆIROVIĆ

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Zukorlić pozitivan na koronavirus: Politički skupovi su krivi za eskalaciju koronavirusa a ne Bajram! Vlast je imali informacije šta se dešava, a krili su. To je zločin!

Pon jun 29 , 2020
Zukorlić pozitivan na koronavirus: Politički skupovi su krivi za eskalaciju koronavirusa a ne Bajram! Vlast je imali informacije šta se dešava, a krili su. To je zločin! Predsednik Stranke pravde […]
%d bloggers like this: