Sloga: Bojkot izbora jer vlast nas radnike smatra životinjama koje treba dresirati

Sloga: Bojkot izbora jer vlast nas radnike smatra životinjama koje treba dresirati

Predsednik sindikata „Sloga“ za jug Srbije, Dejan Ilić apelovao na zaposlene da pruže otpor “poniženjima” od strane aktuelne vlasti

Poziv radnicima da bojkotuju predstojeće izbore

Predsednik Sindikata “Sloga” za jug Srbije Dejan Ilić pozvao je danas radnike na bojkot predstojećih izbora, uz obrazloženje da je to “vid otpora zbog ponižavanja, demonstracije sile, pretnji, ucena i bahaćenja” kojima su bili izloženi prethodnih godina.

Sloga: Bojkot izbora jer vlast nas radnike smatra životinjama koje treba dresirati
Foto: Danas

Ilić, koji je i član Predsedništva Saveza za Srbiju u Nišu, u javnom pozivu je poručio da radnici Srbije “zaslužuju više, zaslužuju bolje, zaslužu život dostojan radnika jedne Evropske zemlje”.

On je naveo da je vlast radnicima povećala poreze zarad većeg budžeta, a da se taj novac “odliva u njihove džepove kroz sumnjive javne nabavke”, otela deo radničkih plata kroz zapošljavanje sledbenika vladajućih partija” i postavila im šefove od kojih su radnici višestruko sposobniji. Kroz pritiske, ucene i poniženja vlast im “razara dostojanstvo koje su kroz život gradili”.

– Uništavaju vam porodice, sekući vaše veze sa najmilijima u odlazećim autobusima tragajući za boljim životom- naveo je on.

Ilić je u pozivu podsetio da radničke ruke grade privredu ove zemlje i predstavljaju “rastegnuti lanac isprepletan u svim segmentima ovog društva”, a da vlast takve ljude izlaže teškim poniženjima.

– Ima li države u Evropi u kojoj se radnici izvlače sa svojih radnih mesta zarad prividnog prikaza popularnosti jedne stranačke strukture koja vlada državom? U mnogima od vas sam video očaj, nemoć i strah kada smo razgovarali o tim dešavanjima. Ne mogu da se otrgnem utisku da nas smatraju zivotinjama koje će sa većim širenjem straha, bolje prihvatiti dresuru- naveo je.

Sloga: Bojkot izbora jer vlast nas radnike smatra životinjama koje treba dresirati

Sloga: Odgovaraće svi oni koji vrše socijalni genocid nad svojim narodom
Foto: Pixabay, Logo

On je dodao da je vlast “uz izvlačenje radnika pod pritiskom sa radnih mesta, zarad sopstvenih promocija, i ponižavajući ih jednim sendvičem i flašom vode”, uvela i rad na lizing, zbog kojeg radnici gube i prava na na penzisko, zdravstveno i invalidsko osiguranje.

– Koja je vizija budućnosti ove vlasti? Budućnost u kojoj će svaki radnik biti zapošljen kao iznajmljena sirovina od strane neke agencije, u kojoj će se država rasteretiti penzija zato što će radnicima biti uskraćeno pravo da je stiču. Budućnost u kojoj će obogaljeni, istošeni i bolesni ostati uskraćeni za ono što im po svim zakonima savremenih država pripada- naveo je Ilić.

On je zaključio da uprkos ovakvim okolnostima, izgradnja bolje budućnosti zavisi zapravo od radnika i njihovih izbora u životu, od kojih je jedan “otpor” prema aktuelnim pritiscima i poniženjima kroz bojkot predstojećih izbora.

Izvor: Danas/ Z. M.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vesić Đilasu: Dođi sam bez telohranitelja, da vidimo koliko si hrabar

Pon sep 23 , 2019
Vesić Đilasu: Dođi sam bez telohranitelja, da vidimo koliko si hrabar Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas u pisanoj izjavi tvrdi da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima veze […]
Vesić Đilasu: Dođi sam bez telohranitelja, da vidimo koliko si hrabar
%d bloggers like this: