Đorđević: Vučić i NATO agresori zabrinuti zbog ratnih zločinaca Tačija, Veseljija i Krasnićija

Saopštenje Mlađana Đorđevića predsednika pokreta “Oslobođenje” prenosimo u celosti

VUČIĆ, ĐURIĆ, PETKOVIĆ I NJIHOVI PARTNERI RATNI ZLOČINCI

Osim predvodnika NATO agresije na Srbiju i današnjih okupatora srpskog Kosova i Metohije, Amerikanaca, zbog privođenja „haškoj pravdi“ Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija, najviše su izgleda zabrinuti koalicioni partneri ovih ratnih zločinaca Aleksandar Vučić i njegovi naprednjaci.

Đorđević: Vučić i NATO agresori zabrinuti zbog ratnih zločinaca Tačija, Veseljija i Krasnićija
Ilustracija, Foto: Printscreen, Agencije

To pokazuje činjenica da su se od juče na mene, ničim izazvani, preko Vučićevih medija, obrušili novi ambasador Srbije u Vašingtonu, potpredsednik GO SNS i doskorašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i novi šef iste te kancelarije Petar Petković. Da, isti onaj Petar Petković koji je Aleksandra Vučića javno zvao izdajnikom kada je potpisan Briselski sporazum 2013. godine.

Potvrda optužnica protiv najviših „zvaničnika“ lažne države Kosovo i nekadašnjih komandanata terorističke OVK (UČK) za ratne zločine počinjene na teritoriji Kosova i Metohije (KiM) – komandanta i političkog lidera OVK od 1994. do 1999. godine i aktuelnog predsednika Kosova Tačija, portparola OVK i bivšeg predsednika Skupštine Kosova Krasnićija, kao i prvog „obaveštajca“ OVK i, takođe, bivšeg predsednika kosovskog parlamenta Veseljija – predstavlja veliki pomak ka ostvarenju dugo iščekivane pravde i sudskog procesuiranja terorista odgovornih za sve strašne zločine i ubistva koja su počinjeni nad srpskim i ostalim nealbanskim stanovništvom, ali i nekim državi Srbiji lojalnim Albancima na KiM.

Uveren sam da će ovaj zaokret „međunarodne pravde“, u velikoj meri uticati i na promenu u definisanju OVK kao isključivo terorističke organizacije umesto dosadašnje „nevine oslobodilačke vojske“, čiji su članovi, navodno, bili „borci za slobodu“. Sada je pravi trenutak da se i američka administracija vrati na staru poziciju i zvanično mišljenje koje je imala do jeseni 1998. godine, kada je njen specijalni izaslanik za Kosovo Robert Gelbard tvrdio da su pripadnici OVK teroristi, pomenuvši tada mogućnost da OVK bude stavljena na listu terorističkih organizacija. Kako bilo, Srbija je najzad u moralnoj prednosti nad albanskom stranom, prvi put nakon dosta godina. Jer sada se pokazuje da je srpski zahtev za suverenitetom i teritorijalnim integritetom bio opravdan i pravedan, jer su na drugoj strani zaista bili teroristi.

U slučaju vraćanja na početne pozicije, južna srpska pokrajina bi se, i u onom delu međunarodne zajednice koji je izvršio agresiju na Srbiju i okupaciju KiM; tretirala kao sastavni deo države Srbije, što bi značilo da bi u rešavanju budućeg statusa KiM, i tokom pregovora između Beograda i Prištine, sve zemlje sveta, članice Evropske unije i NATO, uključujući i SAD, a ne samo države koje nisu priznale nezavisnost Kosova, morale da poštuju Rezoluciju 1244 i teritorijalni suverenitet i integritet naše zemlje, čime bi ujedno priznale da je Kosovo kvazi država čiji su kreatori osuđeni teroristi.

Potvrdom optužnice protiv najviših zvaničnika kosovske kvazi-države padaju u vodu sve njihove muljaže, trgovine, tajni i javni dilovi koje su napravili s Vučićem u proteklih osam godina: od Briselskog sporazuma kojim su uklonili srpske institucije sa severa Kosova i postavili granične prelaze između Kosmeta i Srbije, do Vašingtonske kapitulacije kojom je Vučić dao Prištini odrešene ruke da od 2021. godine stupi u sve međunarodne organizacije koje želi.

Zapamtite, to je zato što Vučić ne pregovara: on ne ide tamo da se takmiči i nadmeće da bi zaštitio nacionalne interese Srbije; već da bi prodavao, trgovao, cenkao se i izvukao korist za sebe i svoje pajtaše. Pa je tako Marko Đurić iz Vašingtonskih pregovora izvukao mesto novog ambasadora u Americi. Šta je tek Vučić dobio, možemo samo da zamislimo.

Štagod dobili iz toga, nebitno je. Vreme im ističe. Nakon oslobođenja, narod Srbije će poništiti sve njihove sporazume, trgovine i dogovore. Vratićemo sve što su predali Tačiju i njegovim teroristima za ovih osam godina izdaje i prodaje.

Mlađan Đorđević
Predsednik pokreta Oslobođenje

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Vučić sklanja Marka Đurića ŠTO DALJE OD SEBE, zna da mu je ON NAJVEĆA PRETNJA, ili se “Aco Srbine” kandidovalo za ambasadora tapšanjem, ulizivanjem i tvitovanjem?

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Zelenašenje - najrazvijenija privredna grana u Kraljevini Jugoslaviji

Sub nov 7 , 2020
Zelenašenje – najrazvijenija privredna grana u Kraljevini Jugoslaviji Zelenašenje u Kraljevini Jugoslaviji: Zbog čega su Srbi podržali komuniste i tokom rata masovno odlazili u partizane „Zelenaši od njih zaradiše ogromne […]
Zelenašenje - najrazvijenija privredna grana u Kraljevini Jugoslaviji