Ministarstvo odbrane: Mladići koji su napunili 18 godina da se jave se u vojnu evidenciju!

Ministarstvo odbrane: Mladići koji su napunili 18 godina da se jave se u vojnu evidenciju!

Ministarstvo odbrane: Mladići koji su napunili 18 godina da se jave se u vojnu evidenciju!
Screenshot N1

Beograd — Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne upućen je mladićima rođenim 2002. godine.

Takođe, poziv je upućen i onima starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu određenu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Ovu zakonsku obavezu mladići treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili ukoliko je ne poseduju neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova, navedeno je u saopštenju.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju može se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Savez za Srbiju: Potpuno smo jedinstveni u bojkotu Vučićevih lažnih izbora

Sre jan 22 , 2020
Savez za Srbiju: Potpuno smo jedinstveni u bojkotu Vučićevoj lažnih izbora Savez za Srbiju je saopštio da je “potpuno jedinstven” u odluci o najavljenom bojkotu “Vučićevih lažnih” izbora i u […]
Đilas: Savez za Srbiju neće učestvovati na preostala dva okrugla stola. Produbljivanje političke krize je odgovornost isključivo Aleksandra Vučića