Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE, uz želju da se nikad više ne vide

Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE uz želju da se nikad više ne vide

I pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvodjači radova uspeli su da dovezu mašinu i ograde mesto gde je planirana izgradnja minihidrocentrale.

U selu Žiljci, zaseok Stojanovići, investitor je postavio tablu za početak izgradnje MHE i doveo obezbeđenje (“sve udarnici, jutros izašli iz teretane”), koje nije dozvoljavalo meštanima prilaz tom mestu i prolaz meštana ka svojim njivama.

To je drugi put za mesec dana da blokadom puta stanovnici potkopaoničkih sela izražavaju nezadovoljstvo i sprečavaju investiciju koja će im kako navode ugroziti reku, a time i egzistenciju.

Polovinom septembra put je u blokadi bio 30 časova i tada su do daljeg odloženi radovi.

Meštanin Goran Čolović rekao je za RTS da će blokada puta Brus–Brzeće–Kopaonik trajati dok se ne poništi dozvola koju je, kao tvrdi, investitor dobio nelegalno.

„Dežuramo poslednja tri meseca, ovo je naša reka. Investitoru je dozvola za gradnju izdata protivzakonito. Čekamo da se te dozvole ponište, što je predsednik opštine Brus obećao“, naveo je Čolović.

On je kazao da će bolokada trajati dok se problem ne reši.

Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE uz želju da se nikad više ne vide

Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE uz želju da se nikad više ne vide
Screenshot

U međuvremenu, posredstvom Vojvođanske zelene inicijative dobili smo video zapis u kome investitor sa mašinama i obezbeđenjem, u pratnji policije, ubrzano napuštalju selo Žiljci, uz želje meštana da se nikada više ne vide.

Novinar.rs

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Haradinaj: Dali smo mnogo za sporazum sa Srbijom, šta još da damo

pet okt 4 , 2019
Ramuš Haradinaj kaže da je Priština dala mnogo za postizanje dogovora sa Beogradom, te da ne veruje ni da će SAD tražiti da uradi nešto više. “U situaciji smo da […]